Silivri Facebook
banner88

ALİBEY'İN GENÇLERİ HAK ETTİ

Cumartesi gününün yoğun lodosu olmamasına karşın soğuk bir hava vardı yine Silivri Stadı'nda. Pazar günü olması ve her iki takımda da  bölgemizin çoçuklarının yer almasından dolayı ailelerinde  ilgi gösterdiği karşılaşma sanırım uzun süre hafızalardan silinmeyecek. BU iki takım arasında ilk yarıda oynanan karşılaşmayı da izlemiş ve o karşılaşmadan Silivrispor 2-1 galip ayrılmıştı. İlk devre oynanan  karşılaşmanın Pazar günü oynan karşılaşma kadar önemi yoktu. Çünkü daha ligin ilk maçlarıydı. Oysa hafta sonu oynanan karşılaşmada her iki temsilcimiz zirvede aynı puanda bulunuyordu. Yani bir anlamda yenen takım bir anlamda şampiyonluğu yakalayacaktı. Bu atmosferde oynanan karşılaşma da  güzellikleri ve garipliklerini  bir arada yaşadık.

Önce güzelliklerden başlayalım. Hiç kimse mağlubiyete kılıp aramasın. Alibeyspor hem ilk 45 dakikada hem de ikinci 45 dakika da Silivrispordan  üstündü. Silivrisporun öne geçmesi tamamen tesadüfen atılan bir gol sonucu oldu. İlk yarının 15. dakikasına kadar Sİlivrisporun daha üstün gibi göründüğü karşılaşma da bu dakikadan sonra hakimiyet Alibeyspora geçti. Atamayana atarlar misali Alibeyspor baskı kurmasına rağmen golü bulamayınca şanssız bir gol yiyerek bir ara mağlup duruma düştü.

İşte Alibeysporun baskı kurup golü bulamadığı dakikalarda  maçı birlikte izlediğimiz Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta bana dönerek “ Golü atarsa yine Ramazan atar” dedi. Eh tabiî ki kendi takımını ondan daha iyi tanıyacak değilim ya. Gerçektende Sİlivrisporun 1-0 önde olduğu sırada Ramazan sol taraftan öyle bir vurdu ki kaleci dahil hepimiz topu ağlarda gördük.

Ramazan gerçekten harika bir gol atmıştı. Tüm futbolseverlerde  bu golü ayakta alkışladılar. Atılan golden sonra baskılarını sürdüren Alibeyspor yine Ramazan ile  muhteşem bir buldu ve daha sonra da  moral olarak çöken  Sİlivrisporu  resmen sahadan sildi. Arkadan da Ahmet ve İsmail’in golleri maçın skorunu tayin etti.Maç boyunca Silivrispor masörü Sedat’ın her iki takım oyuncularına  da tedavide yardımcı olması çok hoştu. Maç bitti ve sahada  mücadele eden gençler birbirlerini kutlayarak sahadan kol kola ayrıldılar. Protokolde  bulunan her iki takım yöneticileri birbirlerini kutladılar ve  birlikte maçtan ayrıldılar.Bütün bunlar çok güzel görüntülerdi.

Beni rahatsız eden görüntüler ise  saha kenarında her iki takım antrenörünün hırsları oldu. Bu çocuklar daha yolun başın da . Şimdiden bu gençlere futbolun bir spor olduğunu bunda kazanmak kadar kaybetmenin de olacağını anlatmaları  gerekirken sanki sahada yenildikleri zaman sahada kıyamet kopacakmışçasına tavır takınmalarını yadırgadım doğrusu.

Ayrıca Silivrispor ve Alibeyspor  bir ilçenin iki kardeş kulübü. İki takım arasında tatlı rekabetin olması çok doğal. Fakat bunu başka cephelere  çekmenin  hiçbir anlamı yok.

Sezon başında Alibeyspor yönetiminden oyuncu taleplerimiz oldu, Alibeysporlu yöneticilerin de bizden oyuncu talepleri oldu. Karşılıklı olarak birbirimize yardımcı olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Şampiyonluk tabiî ki önemli. Sonuçta mücadele etmenin , çalışmanın karşılığında alınan manevi bir ödül. Fakat şampiyon olamamakta dünyanın sonu değil. Sevgili antrenörlerimizin gencecik oyuncularımızı  bu yönde  yetiştirmeleri tüm dileğim. Maçı analarının ak sütü gibi helalinden oynayarak kazanan Alibeysporlu oyuncuları tebrik ediyorum. Maç sonrası büyük bir olgunluk içinde  kazanan arkadaşlarını tebrik eden Sİlivrisporlu genç oyuncuları da gözlerinden öpüyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol