Silivri Facebook
banner88

Belediye Başkan Aday Adaylarının İşi Zor

Seçimler kritik oldu çünkü beldelerin katılımı ile birlikte seçmen sayısı arttı. Daha önce 6-7 bin oyla Silivri Belediye Başkanlığını kazanan adaylar yaklaşık 30 bin seçmene kendilerini anlatıyorlardı. Şimdi seçmen sayısı tam üç misline çıktı. Yani önümüzdeki belediye başkanlığı seçimlerinde Silivri Belediye Başkanını seçecek olan seçmen sayısı 90 binlere yaklaştı. Tabiî ki seçmen sayısı 3 kat büyüdü ama seçim alanı seçmen sayısından daha fazla bir oranda büyüdü.  Adaylar Selimpaşa’ dan , Değirmenköy’e,  Ortaköy’den , Çavuşluya bütün alanı taramak zorunda kalacaklar.

 
Sadece bu kadar mı? Beldelerin kapatılmasından önce Silivri ve beldelerinden 8 belediye başkanı ve 78 tane belediye meclis üyesi seçiliyordu. Beldelerin kapatılması ile birlikte belediye başkanlıkları gittiği gibi belediye meclis üyelikleri de gitti. Silivri belediye meclis üyesi sayısı da nüfusa göre yanılmıyorsam 31 tane olacak. Yani daha önce iptal edilen beldelerde 86 seçilmiş bulunurken önümüzdeki dönem bu sayı 32 olacak. Bunların içine 5 tane il genel meclis üyesini de dahil ederseniz seçilmiş sayısı 40 bile olmayacak.
 
Şimdi nüfusun büyümesi, seçim alanının genişlemesinden ziyade başkan adaylarını ve partileri zorlayacak en önemli konu bu olacak. Yani belediye meclis üye listelerinin belirlenmesi.
Silivri belediye başkanlığını kazanacak olan partinin en fazla 20 civarı meclis üyesi çıkaracağını düşünürsek,  ilçe merkezi ,  kapatılan  7 belde ve merkeze oy kullanacak yeni oluşan mahallelerden  meclise aday olacak isimlerin hepsi ön sıralarda yer bulmak isteyecek. Bırakın ilk 20 ye girmeyi kabul etmeyi bir çoğu ilk 10 dan yukarısını kabul bile etmeyecekler. İşte bu anlamda siyasi parti ilçe başkanları ve belediye başkanları büyük sıkıntılar yaşayacaktır.
Her beldeden birer kişi aldığınız zaman zaten otomatik olarak   7 kişi kontenjanınız dolmuş olacak. Bir beldenin en az 10 katı nüfusa sahip olan Silivri’den ve mahallelerinden sıralamaya yazacağınız aday sayısı bu duruma göre 10 civarı olacak. Çünkü birkaç büyük belde ilk 20 de en az iki belediye meclis üyesi isteyecek.
Eh şimdi bazılarınız iş oraya kalsın diyeceksiniz. Çünkü aday olmayı düşünen aday adayları henüz bunları hesap etmekten çok uzaklar. Onlar önce aday olarak  sahneye çıkma hesapları yapıyorlar şu anda. Bence bu seçimde bir adayın karizması ve kişiliği seçim kazanmaya yetmeyecektir. Siz ne kadar birikimli olursanız olun, ne kadar iyi tanınırsanız tanının, ne kadar çok hizmet yaparsanız yapın eğer dengeli bir meclis listesi yapıp iyi bir ekip olamazsanız seçim kazanmanız çok zor olacaktır. Çünkü Silivri artık eski Silivri değil.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol