Silivri Facebook
banner88

Benim Oyum Hüseyin Turan'a, Neden mi?
SHP’den 1 kez, CHP’den ise 2 kez olmak üzere üst üste 3 kez Silivri’de belediye başkanı seçilme başarısı gösteren Selami Değirmenci, 2004 seçimleri öncesi CHP yönetimi ile yaşadığı çekişme sonrası partiden ihraç edildi. Bunu içine sindiremeyen Değirmenci 2004 seçimlerinde Genç Parti’den aday oldu ve CHP ile aynı kitlenin oyuna talip oldu. CHP ile Genç Parti kendi aralarında çekişirken Ak Parti’den Hüseyin Turan aradan sıyrılıp ipi göğüsledi. 2004 seçimlerinin kısaca özeti bu. Yani CHP yönetimi izlediği yanlış politikalar yüzünden Silivri gibi bir kalesini kaybetti. Aradan 5 yıl geçti. Şimdi Pazar günü sandık başına gidip tekrar Silivri’yi 4 yıl yönetecek kadrolara oylarımızı vereceğiz.

BENİM OYUM HÜSEYİN TURAN’A NEDEN Mİ?

Yerel seçimlerde 1984 yılından beri oy kullandım. 1984 yerel seçimlerin de oyumu Anavatan Partisi Adayı Savaş Haseski’ye verdim. 1989 yılında ki seçimlerinde de oyumu DYP Adayı Şaban Demiray’a . 1994 ve 1999 yerel seçimlerin de çok değerli ağabeyim ve İlçe Başkanım Ferit Pala ile mücadele ettik, oyum Anavatan Partisi Adayı Ferit Pala’ya oldu. 2004 yerel seçimlerin de ise ilçe başkanı olduğum Anavatan Partisi’nde yine çok değerli büyüğüm Belediye Başkan Adayımız Aydın Keskinocak ve kader birliği yaptığımız ekip arkadaşlarımız ile partimiz adına mücadele verdik. Oyum Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Aydın Keskinocak’ın oldu.

Bunları niçin yazdığımı merak ediyor olabilirsiniz. Nedeni şu, hiçbir zaman kapalı kapılar ardında siyaset yapmadım. Oyumu da gizlemedim. Gizlemeye de ihtiyaç duymuyorum. Demokrasinin gereği herkes hür iradesi ile oy kullanır. Kimseyi tuttuğu partiden ve taşıdığı düşünceden dolayı kınamam. Hatta hangi fikre sahip olursa olsun, insanların düşüncelerini özgürce ve cesurca ifade etmelerini takdirle karşılarım. Yalakalık ve yağcılık yapan insanlardan da nefret ederim. Bu yüzden bunların bilinmesini istedim.

Bu seçimlerde de oyumu Hüseyin Turan’a ve ekibine vereceğim. Bunun birkaç sebebi var. Birinci sebebi şu anda hiç bir siyasi partiye mensup olmadım için oyumu özgürce kullanma şansına sahibim.
İkincisi Hüseyin Turan ile tam 16 yıl aralıksız kol kola siyaset yaptım. Turan ailesi ile tanışıklığımız ise 1980 öncesine lise yıllarıma dayanır. Bu yıllarda da lise eğitimi mi tamamlarken Metin Turan ile birlikte aynı saflarda mücadele etmiştim. 1988 yılında Hüseyin Turan ile başlayan siyasi birlikteliğimiz 2004 seçimleri öncesin de sona erdi. Kendisi ile tam 16 yıl kol kola siyaset yaptık yani. 16 yıl boyunca çok ciddi anlamda görüş ayrılığı yaşamadık. Anavatan Partisi İlçe Başkanımız Nadir Benderlioğlu’nun istifasının ardından İlçe Başkanlığına atanmam konusunda da kendisinin bana vermiş olduğu desteği de hiçbir zaman unutamam. Yani kendisine karşı bir vefa borcum var. Bunun dışında Hüseyin Turan’ın ekibinde daha önce kader birliği yaptığım ve bana sonsuz destek veren en az 15 arkadaşım yer alıyor. Bu arkadaşlarıma da karşıda vefa borcum var. Allah nasip ederse bu seçimde bu borcumu ödeme adına oyumu Hüseyin Turan ve ekibine vereceğim.

İkinci nedenim ise Hüseyin Turan ve ekibinin 5 yıl içerisin de Silivri’ye yaptığı hizmetler. Ben yapı olarak Milliyetçi ve Muhafazakâr düşünceye sahip bir insanım. Yani Allah’tan korkarım. İnsanın Silivri’de yapılan hizmetleri görmemesi için kör olması gerekir. Sadece bir Doğalgaz’ın ilçeye getirilmesi bile bir dönem daha seçilmeleri için yeterli hizmet olarak görüyorum.
 
Silivri Devlet Hastanesi’ni gördünüz mü? Görmediyseniz gidin görün. Silivrili olarak gurur duyacaksınız. Hepiniz buna katkısı olanlara dua edeceksiniz. Ya gençliğe sunulan hizmetler? Kapalı Spor Salonları’nın yapılması, Stadyumların yapılması, temeli atılan ve önümüzdeki yıla kadar hizmete girecek Kültür Sarayı’na ne demeli? 4 yıldır Okul Aile Birliği Başkanlığı yapıyorum. Daha öncede Okul Koruma Derneği’nde yöneticilik yapıyordum. Okullara verilen desteği hiç kimse inkâr edemez. Diğer yapılanları saymama gerek yok zaten. Eğitime, Sağlığa ve gençliğe yapılan hizmetleri çok yakından bilen biri olarak bu hizmetlerinden dolayı Hüseyin Turan ve ekibine oy vermemek Allah’tan korkan biri olarak beni vicdanen rahatsız eder. Silivri’ye yapılan bu hizmetlerden dolayı Allah rızası için Turan ve ekibine oy vereceğim.

Bir başka nedenim ise tabiî ki programlarında olan yatırımların gerçekleşeceğine olan inancım. Hiç kimse bana “  Bu hizmetleri Hüseyin Turan değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve hükümet tarafından yapıldı “  demesin. Silivri belediyesinin yıllık bütçesi 20 trilyon, yatırıma ayırdığı pay ise 7 trilyon civarı. Diğer hizmetleri saymıyorum sadece yeni Silivri Devlet Hastanesi’nin maliyeti bile 20 trilyon civarı. Yani Silivri Belediyesi bütçesinden yatırıma hiçbir pay ayırmadan 3 yıl bütçenin tamamını hastaneye ayırsanız, anca bu hastaneyi bitirebilirdiniz.

Oysa 5 yıllık dönemde Silivri ilçesine yapılan yatırım 600 trilyon. Yani Silivri bütçesinin yatırıma ayırdığı paranın yaklaşık 100 katı. Ben eldeki para ile iş yapanı değil, dışarıdan kaynak bularak iş yapanı alkışlarım. Bu yüzden de Hüseyin Turan ve ekibini takdir ediyorum. Ayrıca Silivri Devlet Hastanesi’nin Silivri’ye yapılmasının kahramanı yalnızca ve yalnızca Hüseyin Turan’dır. Hüseyin Turan Başkan Tayip Erdoğan’ın ziyarete sırasında kürsüden konuyu gündeme getirmesi ve ardından gördüğü kalabalık ve coşku karşısında Başbakan Tayip Erdoğan’ın Silivri’de kürsüden İstanbul Valisi’ ne talimat vermesi ile bu hastane Silivri’mize kazandırıldı. Yoksa Yıllardır hep birlikte yapmak için mücadele verdiğimiz devlet hastanesi uzun yıllar daha Silivri’ye yapılamazdı.

Silivri’de çalışkan, ne istediğini bilen, Silivri’nin sorunlarına vakıf Hüseyin Turan ve ekibinin seçildiği takdirde hükümetin gücünü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü ve İl Özel İdare’nin gücünü kullanarak Silivri’mize 5 yılda çok daha güzel hizmetleri sunacağına inandığım için Turan ve ekibine oy vereceğim. Bunun genel değil bir yerel seçim olduğunu iyi tahlil edip Silivri’nin geleceğini, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini düşünerek Hüseyin Turan ve ekibine oy vereceğim. Silivrili olup öğünerek yan gelip yatan değil, Silivri’mize bu hizmetleri getiren,  sözde değil özde Silivrili olan Hüseyin Turan ve ekibine oy vereceğim.

Silivri’ye hizmet etmek için aday olan diğer siyasi partilerdeki aday arkadaşlarımızın hepsi çok değerli isimler. Hepsi de seçildiği takdir de Silivri’yi yönetebilecek kapasite de insanlar. Hepsine sonsuz başarılar diliyorum. Silivri için Allah hayırlısı ne ise onu takdir etsin. Fakat ben yukarıda ki saydığım gerekçelerden dolayı Hüseyin Turan ve ekibime oyumu vereceğim. Allah herkesin yolunu açık etsin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol