Silivri Facebook
banner88

CHP 15 GÜNDE 3 GOL YEDİ
Mecliste Belediye Başkanı Özcan Işıklar  ve CHP’li meclis üyeleri bir an önce satışın gerçekleşmesini savunuyorlardı. Ak Parti grup Sözcüsü Metin Karakaş ise meclisin ilk kararının bu olmaması gerektiğini savunarak konunun komisyona havale edilmesi gerektiğini belirtti. Buna rağmen meclisi yöneten Başkan Işıklar  konuyu oylattı ve komisyona sevk edilmesine gerek görmeden satışın gerçeklemesine karar aldı. Işıklar’ın gerekçesi bu yerlerin daha önceden ilan edilerek satışa çıkarılmış olmasıydı.

YANLIŞ KARAR BASINDAN DÖNER

CHP’nin bu kadar acil olarak satışı savunmalarındaki neden belediye kasasında mazot almaya dahi para olmayışıydı. Ayrıca bu kurumda çalışan yüzlerce insan var. Bunların maaşlarının ödenmesi gerekiyor, belediye kapısında bekleyen alacaklılarında parasının  ödenmesi de ayrı bir sorun. Şimdi hiç kimsenin yeni yönetime “ Sen bu arsaları satamazsın “ demeye hakkı yok. Bu konuda hem fikiriz. Zaten Ak Parti grup sözcüsü Metin Karakaş’ta “ satmayın “ demiyor. Komisyona sevk edip inceleme yaptıktan sonra mecliste görüşüp karar alalım diyor. Belediye yönetiminin yapmadığı araştırmayı basın yapıyor ve Çanta’da ki yerin satışında bir çok pürüzün olduğunu tespit ediyor. Basında konu gündeme gelince yeni yönetim ikinci oturumda  ( yani dört gün sonra ) ilk toplantısında aldığı satış kararını askıya almak durumunda kalıyor. Böylece ilk dakikada ilk golü kendi ağlarına gönderiyor.

İKİNCİ MECLİS VE İKİNCİ GOL

Yeni yönetimin ikinci meclisinde en önemli olay tabiî ki ilk meclis toplantısında aldıkları kararı askıya almasıydı. Bunun dışında gündem maddelerinden biri de meclis üyeliğine seçilen Elif Uzun ve Yılmaz Kandemir’in belediye başkan yardımcılığı görevine getirilmelerinden dolayı maaşlarının belirlenmesi kararıydı. Bununla ilgili oran yasalarda belirlendiği için iktidar ve belediye meclis üyeleri arasında bir sorun yaşanmadı. Meclisi yöneten Belediye Başkanı Özcan Işıklar tam konuyu oylatırken Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş olaya müdahale ederek oylamaya ücretleri belirlenen meclis üyelerinin yasal olarak katılamayacağını belirtti. Bunun üzerine Başkan Işıklar , Ak Parti Meclis Üyesi Metin Karakaş’a uyarısından dolayı teşekkür ederek , oylamayı yasal şekilde yaptırdı. İşte CHP ikinci golü burada yedi. Farz edelim ki Sayın Karakaş iyi niyetli olmasaydı ve bu uyarıyı yapmasaydı ne olacaktı? Gayet basit Silivri Belediye Meclisi’nde ikinci oturumunda alınan bu karar yasal olmayacağı için bir ay sonraki oturumda yeniden oylanmak zorunda kalacaktı . Yani ikinci mecliste CHP böylelikle ikinci golü de kendi kalesine attı 2-0.

YILDIRIM’DAN İNANILMAZ BİR GOL DAHA

Hala yasal olarak belediye başkan yardımcılığına atanıp atanmadığı belli olmayan (  Bakanlıktan kadrosu bekleniyor ) CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’da kendi kalesine dün 3. golü attı. Yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından 1 Nisan tarihi itibarı ile Silivri Birlik Otobüsleri her gün Silivrispor Kulübünün İşletmeciliği’ni yaptığı otogara ödedikleri 5 YTL. Ödememeye başladılar. Bunu gören belde minibüsleri de 3 YTL. Olan ücretleri 1 YTL olarak ödemek istediler.
Tabiî ki ondan sonraki gelişmeler oldu. Fakat her iki kurum arasında sonuç alınamayınca konu belediye ye intikal etti. Belediye başkan yardımcıları da kendi aralarında yaptığı görüşmede otogarda uygulanacak olan fiyat politikasını belirleyip Şoförler Oda Başkanı ve Silivri Birlik Otobüs İşletmeciliği yetkililerine bildirdiler. Şoförler Oda Başkanı’da kibar bir şekilde beni arayıp “ Abdullah başkanım ile görüştük, başkan yardımcıları kendi aralarında görüşmüşler biz bundan sonra otogara giriş çıkışlarda minibüsçüler olarak 1 YTL. Ödeyecekmişiz “ dedi. Birbirimize teşekkür ederek telefonu kapadık.
 
YILDIRIM MECLİSTEN BÜYÜK MÜ ?

Otogar İşletmeciliği’ni yapan kurum Silivrispor. Ve bu kuruma otogar işletmesini verende geçen dönemin Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan. Peki Sayın Turan bunu Silivrispor’a kendi keyfine göre mi vermiş? Tabiî ki hayır. Otogar’ı Silivrispor işletmesine verilmek üzere meclis Hüseyin Turan’a oy birliği ile yetki vermiş. Yani geçen dönem mecliste yer alan hem Ak Partili Meclis Üyeleri hem de CHP’li Belediye Meclis Üyeleri bu konuda olumlu oy vermişler ( Birleşim: 2, Oturum :1, Karar No: 34 , Tarih : 09-05-2008 ).  Dönemin Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan belediye meclisinin kendisine oy birliği ile verdiği bu yetkiye dayanarak Silivrispor Kulüp Başkanlığı’na otogar’ın işletilmesi ile ilgili bu yeri bir yıllığına ( 31 Mayıs 2008- 31 Mayıs 2009 ) tahsis etmiş ( Sayı : M.34.6-sil-61-10- 3187/82733  - Konu : Terminal İşletmesi ). Yani Silivrispor Kulübü’ne  bu yerin işletme hakkı 31 Mayıs 2009 tarihine kadar geçen dönemin Ak Parti ve CHP’li belediye meclisi üyeleriyle Silivrispora verilmiş. Silivrispor yönetimi de daha önceki yıllarda ödenen rakamlara hiç zam yapmadan aynı ücretlerle terminali işletmeye devam etmiş.

HANİ DEVLETTE SÜREKLİLİK VARDI?

Ben şimdi  yeni belediye yönetime şunları  hatırlatmak istiyorum. 1-  Terminalin işletmecisi hukuken Silivrispordur. 2- Silivrisporun İşletmesi’ndeki bir yerde fiyat belirleme yetkisi Silivrispor yönetiminindir. 3- CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilk verdiği demeçlerden biri de  devlette süreklilik üzerineydi. Bu yapılan uygulamaya devlette süreklilik değil başka bir kurumun idaresine  hüküm etmektir.
4- Belediye yönetimi sorun üretme değil, çözüm üretme makamıdır. Silivri Şoförler Odası Yönetimini, Silivri Birlik Otobüs İşletmesi Yönetimi’ni Silivrispor Yönetimi ile karşı karşıya getirmek hiç kimseye fayda sağlamayacaktır. 5- Silivrispor yönetimine tahsis edilen yer ile ilgili süre 31-Mayıs-2009 tarihinde sona ermektedir. Bundan sonra yetki Silivri Belediye Meclisi’ne geçecektir. Konu ile ilgili diledikleri gibi karar almak tabiî ki meclis üyelerinin yetkisindedir. 31 Mayıs 2009 tarihine kadar buranın kullanım hakkı Silivrispor’dadır.
Bütün bu gerçekler göz önündeyken   yapılan uygulamalar CHP’nin Yıldırım sayesinde kendi kendi kalesine 3. golü atmış oldu. Karşısında rakip yokken kendi kalesine ilk 15 günde  3 gol atan CHP, yarın öbür gün muhalefet başlayınca ne yapacak acaba merak ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol