Silivri Facebook
banner88

CHP Aday Adaylarına Yılbaşı Piyangosu
Ya aday adayı olup ta adaylığın açıklanmasını bekleyen  ne düşünüyor acaba bu konuda derseniz?
Durumdan  en çok muzdarip olan hiç kuşkusuz CHP’li belediye başkan aday adayları.  Yaz aylarında  CHP’nin adayının altı ay önceden açıklanacağı duyurulmuş ve bu yüzden de aday adaylığı için isimler ortaya çıkmaya başlamıştı. Mümin Tuğlu,  Özcan Işıklar, Selami Değirmenci, Yılmaz Kandemir, Yavuz Çengel, Şerif Sezen ve Ertuğrul Yavuzcan CHP’de  aday adaylığını  açıklayarak  beklemeye koyulan isimler oldu.
Bu isimler arasında gerçekten adaylığı düşünenler kim derseniz bence bu dört isimle sınırlı . Özcan Işıklar, Selami Değirmenci, Yılmaz Kandemir ve  Yavuz Çengel. Bunların dışındaki aday adaylarının Mümin Tuğlu, Şerif Sezen ve Ertuğrul Yavuzcan’ın çok fazla şansı olmadığı gibi sanırım bu isimlerin hepsi de Selami Değirmenci lehine aday adaylığından feragat edecek isimler olacak.
CHP’de ki dört önemli isim şimdi  yılbaşını beklemek zorunda kalacaklar. Çünkü daha önce CHP’lilerin altı ay öncesinden açıklanacağını belirttikleri adaylıkların aralık ayı sonunda yapılacak olan tüzük kongresinden sonraya kalması gündemde. Yani adaylıkların açıklanma süreci bir başka deyimle  yılbaşı sonrasına kaldı.
Tüzük kongresinden önce kırgınlık ve dargınlık yaşayıp, kongrenin havasını kaçırmama adına CHP üst yönetiminin adayları açıklama sürecini biraz daha ötelemesi gerçektende mantıklı. Fakat bu adaylar için ise büyük bir sıkıntı . Her geçen gün aday adayları için ortaya atılan söylentiler çoğalıyor.  Söylentiler sonrası gerilen aday adayları da gereksiz çıkış yaparak  ortalığın iyice karışmasına neden oluyor.
CHP Aday Adaylarından Selami Değirmenci’nin açıklaması hiçte yenil  yutulur gibi değil. İlçe teşkilatlarının aday belirlenmesi sürecindeki etkisi konusunda söylediği sözler ilçe teşkilatını rencide etmemesi mümkün değil. 
Şimdi CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım cevap verse bir türlü vermese bir türlü. Ankara dönüşü  çıkan söylentiler  de  Değirmenci’nin  söylediklerinden aşağı değil. CHP birlik ve beraberlik görüntüsü vermeye çalışsa da aslında içten içe kaynayan bin cadı kazanını andırıyor.  Her ne kadar CHP’nin ilçe başkanı adayı belirlendi ve bunun Özcan Işıklar olduğu söylense de aldığım bir duyuma göre parti üst düzey yetkilileri hatta bunlar içerisinde Mehmet Sevigen’in bile “ Benim dayım Değirmenci “ dediği .
Daha önce de belirttiğim gibi her geçen gün ortamın gerilmesi çok doğal. Süreç uzadıkça dedikodular ve söylentiler yaygınlaşacak. Daha sonrada kapatılması zor yaraların açılmasına neden olacak. Gerçi  bana göre CHP’de bu yaraların sarılması mümkün görülmüyor , bir tarafta kuyruk acısı bir tarafta koltuk acısı olduğu sürece hiçbir dönemde kapanmaz.
Şimdi CHP’li aday adaylarının yılbaşına aldığı adaylık biletlerinde büyük ikramiye kime çıkacak bilinmez  ama her geçen günün CHP’ye zarar verdiği bir gerçek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol