Silivri Facebook
banner88

CHP, Işıklar ve sosyal belediyecilik
Seçim sonuçları belli olduktan sonra Atatürk Meydanı’nda çok güzel bir konuşma yaparak herkesi kucaklayacağını ve sosyal belediyecilik yapacağını vaat eden çiçeği burnunda Belediye Başkanı Özcan Işıklar önce Hüseyin Turan’dan belediyeyi teslim aldı. Sonra da akşam üsttü meclis salonunda personel ile bir toplantı yaptı.
Toplantıda Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın personelden talebi çok ilginçti. Işıklar personele hitaben yaptığı konuşmada  “ Siyasi olarak gelenler, istifa etsinler önümüzü açıp, işimizi kolaylaştırsınlar” demiş. Yeni iş başına gelen yönetimin kendi ekibi ile çalışmak istemesi çok doğal. Belli noktalarda görev alan isimlerin daha önce de olduğu gibi görevlerini devretmesi gerekir. Fakat beş yıl görev yapmış bu insanların istifa etmesini istemek nasıl bir sosyal belediyecilik anlayışı? Bu insanların sosyal hakları ne olacak? İstifa eden bir insanın sosyal hakkını talep etme gibi bir şansı yok ki. Sosyal demokrat partinin belediye başkanının ilk icraatının böyle bir talep olmaması gerekirdi. Sonuçta her ne kadar siyaseten gelmiş olsalar da,  o insanların orada sosyal bir hakkı oluşmuş. İnsanların makamlarından vazgeçmelerini  isteyebilirsiniz fakat sosyal haklarından vazgeçmelerini istemek ne CHP’nin politikalarına, nede sizin söylemlerinize uyar Sayın Işıklar.

KADROLAR OLUŞMAYA BAŞLADI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar  çarşamba günü göreve başladı. Işıklar ile birlikte de  yeni ekipten isimlerde belirmeye tabiî ki. Silivri Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak Emine Tarin göreve başladı. Belediye başkan yardımcılarına yavaş yavaş netleşiyor. Seçim zaferinin mimarlarından CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ın başkan yardımcılığı kesin gibi. Ayrıca teknik işlerden sorumlu belediye başkan yardımcısının da Mehmet Has olacağı duyumunu aldım.
Öncelikle Mehmet Has gerçekten tam isabet olmuş. İnsan ilişkileri , meslek bilgisi ve Silivri’ye hakimiyeti ile o koltuğu hem dolduracak biri hem de  o koltuğa yakışacak biri. Emine Tarin’in  özel kalem müdürü olması da isabetli bir karar. Yıllarca belediyeciliğin göbeğinde hizmet eden, Silivri bürokrasisini çok iyi tanıyan. Silivrilerin büyük çoğunluğunun  yakından tanıdığı Tarin’in  görevi başarıyla yapacağına inanıyorum.
CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ın belediye başkan yardımcılığını yadırgamadım dersem yalan olur. CHP İlçe Başkanı olarak adaylık sürecinde dik duruşunu hep sürdürdü. Seçim boyunca da kefil olduğu adayın arkasında durdu ve çeşitli söylentilere gözlerini kapatarak, zaman zaman fedakârlıklar yaparak seçimin kazanılmasında önemli rol oynadı.     “ Belediye başkan yardımcılığı hakkı mı? “  derseniz fazlası ile hakkı. Fakat ilçe başkanı olarak belediye başkanını üzerinde olmak varken niçin belediye başkanının altında bir göreve talip oldu onu anlamış değilim. Mutlaka bir bildiği vardır. Benim yadırgadığım konu olayın sadece bu tarafı.

GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLAR NE OLACAK?

Silivri’de CHP’nin tekrar belediyeyi geri almasında bir çok ismin payı var tabiî ki. Fakat hiç ortalarda görünmemelerine karşın, partide en çok çalışan ve mesai harcayan iki isim daha var. Bunlar Nursel Erel ve Ayfer Köylü. Her iki isimde seçim boyunca arka planda büyük fedakarlıklar yaparak çalıştılar. Ayfer Köylü belediye meclis üyesi olmasına karşın tekrar aday olmayın, aday olanların bir çoğundan  daha fazla çalıştı. Nursel Erel ile Ayfer köylünün Silivri Belediyesi’nde önemli yerlere gelmesi benim için hiçte sürpriz olmaz. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın pazartesi günü yeni ekibini kamuoyuna tanıtması bekliyorum. Hayırlı olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol