Silivri Facebook
banner88

CHP TAKİYE Mİ YAPIYOR?

Hatırlarsanız düne kadar cumhuriyet mitinglerinde ,   CHP’nin yaptığı mitinglerde çarşaflı ve türbanlı bayanlar mitinge katılanlar tarafından  tepki görerek yuhalanmıştı. Şimdi  ise CHP tabanı tarafından tepki gören bu insanlar CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yakalarına rozet takılarak partiye kabul ediliyorlar.

Bana sorarsanız ben bundan hiç rahatsız değilim. Hatta CHP’liler adına sevindiğimi bile söyleyebilirim. Nihayet sonunda bazı gerçekleri geçte olsa kabullenebildikleri için. Çünkü  yıllardır iktidar alternatifi olduğunu söyleyen ana muhalefet partisi  yüz binlerce  bu konumdaki insanı kayda almamış ve onların oyuna hiç gereksinmesi olmadığını  neredeyse deklare ederek  bu insanları incitmişti.
Sonuçta bu durumdan benim rahatsız olmam ve olmamam CHP’ye çok fazla bir şey kazandırıp , kaybettirmez. Önemli olan  CHP’ye oy vermiş Cumhuriyet ve laikliği kendi tekeli altında gören kesimin bu konudaki tepkisi. Bunu yıllardır ülkede laikliğin tek teminatı olan  parti CHP yi gördükleri için ona oy veren  insanların nasıl baktığı önemli.
Şimdi diğer cephesine bakalım işin, kendi seçmenine bu  konu da  ne anlatacağını düşüne dursun CHP düne kadar yüzüne dahi bakmadığı bu yeni seçmen kitlesinden beklediğini alabilecek mi? İşte işin püf noktası burası. CHP  midyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olur mu? 
Şu anda gözüken o ki CHP siyaseten yaptığı bu doğru  atağı  her iki kesime de anlatamayacak . Türbanlı ve Çarşaflı seçmenleri partisine törenle alan CHP bu kitlenin oyunu yeteri kadar alamaz. Kelimenin tam anlamı ile bu  seçmen kitlesi CHP’nin yaptığı bu atağı takiye olarak kabul edecek ve  kendisine samimiyetle kucak açanlara yönelecektir. Yani CHP bence bu konuda ne İsa’ya, ne Musa’ya yaranacak gibi görünüyor.
ÖNCE TOPBAŞ SONRA İLÇELER
AK Parti bu hafta içerisinde Büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklayacak. Büyük bir aksilik olmazsa İstanbul için en avantajlı isim Kadir Topbaş. Bunun dışında ki bir diğer isim benim için sürpriz olur. Daha sonra da Silivri Belediye  Başkanlığı için açıklanacak isme kilitlenecek herkes. Topbaş Silivri için  tercihini Ak Parti Kongresi’nde ortaya koydu. Ve işin diğer bir ilginç yanı Topbaş  üç belediye başkanı ile Salı günü yurt dışına uçuyor. Bunlardan biri de Hüseyin Turan. Bu size bir şey ifade ediyor mu?
GEÇMİŞ OLSUNA DEĞİL TEBRİĞE GELMEK İSTİYORUM
Biz dede ile bile derbilerin kralı olduk. Galatasaray’ı evimizde ağırladık. Cim bom bom bize gelirken neler umuyordu neler. Biz ona umduğunu değil bulduğunu yedirdik. Senin adına buna üzülmesem desem yalan olur. Bir ara düşündüm “ geçmiş olsuna geleyim “ diye  fakat vazgeçtim. Daha sonra  yine bir mahalle takımına yenildiniz geçen hafta içi , seni üzmeme adına yine gelmedim ziyaretine. Yenilgiye rağmen yine de gruptan çıktınız. Sizi UEFA finalinde Kadıköy’de görmek istiyorum. Temennim de rakibimiz olarak tabiî ki.  O zaman sana geçmiş olsuna değil tebliğe geleceğim. Sen bir git gel de hayırlısı ile Antalya ‘ya . Dönünce görüşelim olur mu?
İ

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol