Silivri Facebook
banner88

CHP VE HANDİKAPLARI
Peki CHP geçen seçimlerde kaybettiği yerel iktidarı tekrar ele geçirebilmek için yeteri kadar çalışıyor mu? Bence hayır.  Kahvelerde , restaurantlar da , sahildeki kafeteryalarda , eski tüfeklerin ofislerinde dedikodu yapmak seçim kazanmaya yetecekse CHP seçimi çok açık farkla kazandı diyebilirim sadece.
Ya aday adayları ve ilçenin durumuna ne demeli? SİAD toplantı yapıyor CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım ve kurmayları ora da , aday adaylarından Özcan Işıklar, Yavuz Çengel ve Yılmaz Kandemir’de Yıldırım ile aynı masada. CHP’de Değirmenköy belediye başkanlığı yapmış, Silivri ilçe başkanlığı yapmış, milletvekili adayı olmuş ve şu anda CHP Silivri Belediye Başkanı Aday Adayı Mümin Tuğlu her ne hikmetse ilçe başkanı ile diğer adayların bulunduğu masada değil de başka bir masada. İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım Özcan Işıklar başta olmak üzere diğer aday adaylarını yanına alıp her fırsatta CHP Genel Başkanı  Deniz Baykal’ın bulunduğu ortamlarda. Bu aday  adaylarının içinde Silivri’de üç dönem belediye başkanlığı yapmış Selami Değirmenci ve Mümin Tuğlu yok.
Yani ilçe resmen adaylık konusunda tavrını koymuş durumda. Bir sohbette CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ın gazeteci arkadaşlara “ Benim adayım Özcan Işıklar “ demesi de görüntülerin  doğruluğunu  onaylanması anlamına geliyor. İlçe ve birkaç aday adayı ayrı, Selami Değirmenci ve Mümin Tuğlu ayrı telden çalıyor. Parti de birlik ve bütünlük yok.
Ve bunların dışında CHP aday adaylarından neden mevcut yerel iktidarın gitmesi ve neden kendilerinin gelmesi konusunda seçmeni inandıracak  projeler yok. Aldığı taktik gereği polemiklerden uzak duran , sessizliğini muhafaza  eden Özcan Işıklar’ın zaman zaman  proje niyetine gündeme getirdiği bazı söylemler var sadece. Bunlar da seçim kazanmaya yeterli gelir mi dersiniz?
Seçimdeki en büyük kozlarının yerli oylar olduğunu her fırsatta deklare eden  CHP adayları bu silahın geri tepeceğinin farkında bile değiller. Beldelerin kapanması ile birlikte Silivri’nin seçmen sayısının 80 binler civarında olacağı malum. Tabiî ki beldelerdeki yerli oylar seçimde önemli bir faktör olacak. Fakat hiç kimse adayı Silivrili diye  CHP’ye oy vermeyecektir. Ayrıca beldelerdeki fabrikalarda çalışan insanların göçleri nedeniyle kozmopolit bir yapıya bürünen Silivri’nin  seçmen yapısı her geçen gün değişmekte.
Bir ara gündem de Ak Parti ile ilgili yolsuzluk söylentileri ve bunun günlerce basında yankı bulmasının yerini  şimdi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın türbanlı ve çarşaflı bayanlara rozet takması  aldı. İş bununla da kalmadı CHP’nin anayasa mahkemesine müracaat ederek belediyelerin üniversite öğrencilerine verdiği bursları iptal ettirmesi gündemi bir anda değişmesine sebep oldu. Şimdi CHP bir yandan da bunlarla mücadele edecek.
Geçmiş 15 yıllık dönem ile Ak Parti ile geçen 5 yılın değerlendirilmesi de CHP için en büyük handikap olacak. 15 yılda kaybedilenler ile 5 yılda kazanılanların muhasebesi sanırım CHP’nin  mevcut aday adayları içerisinde  en çok Selami Değirmenci ve Özcan Işıklar’ı zorlayacak.  CHP’nin avantajları yok mu var tabiî ki. Avantajlarını da göstereceği adaya göre değişecek. Fakat artık insanlar lafla peynir gemisinin yürümediğini bir kez daha yaşayarak şahit oldular. Çok güzel söylemler yerine gördüklerine inanıyorlar. Yani herkes  havadaki kazdan , eldeki ördeğin  daha değerli olduğunun farkında. CHP’nin bu bağlamda görünün mevcut portrede işi çok zor. Birde hiç ama hiç dikkate almadıkları ve göz ardı ettikleri MHP ve DP var Silivri’de. Ve en büyük yanlış ise şimdi den sevinç zafer naraları atmaları.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol