Silivri Facebook
banner88

CHP'DE SENARYO ÜZERİNE SENARYO
 
 
Birinci aday adaylığını açıklayıp mücadele edenler, ikincisi ise aday olmayı düşünüp te henüz adaylığını açıklamayanlar. CHP’de aday enflasyonunu körükleyen bir başka faktörde belde belediyelerin kapatılıp, belde ve köylerin Silivri belediye başkanlığı için oy kullanacak olması.
CHP’de halen şu fikir hakim “ Bir yerli bir aday çıkardığımız taktirde  Silivri , belde ve köylerindeki yerli oyu alıp seçimi kazanırız “.
 
Bunu görüşün yanı sıra beldelerin kapatılmaktan dolayı Ak Parti’ye göstereceği tepki ve son yıllarda hükümetin uyguladığı tarım politikaları yüzünden köylerdeki çiftçilerin tepki oyları da bunların üzerine ilave olununca CHP adayı olmayı düşleyen aday adayları için seçim çantada keklik.
 
Bu yüzden de aday adayları öne geçme ve avantaj yakalama adına  birbirleri ile ilgili öyle senaryolar yazıyorlar ki her halde Recai Şaşmaz bunları duysa bende şaşır kalır. Hatta senaryoları satın almak için teklif bile getirebilir.
 
CHP’de ki senaryolardan bazılarını size buradan yansıtacağım. Rivayete göre Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin’i Silivri Belediye eski Başkanı Selami Değirmenci tutuklatmış. Yazan öyle bir senaryo yazmış ki bu Silivri’de dilden dile dolaşıyor.
 
Selami Değirmenci  yakın arkadaşı şimdiki CHP Çorlu İlçe Başkanı  Ünal Baysan ile birlikte bu işi tezgahlayıp Altan Ersin’in başına çorap örmüş. Çorlu İlçe Başkanı Ünal Baysan da eski belediye başkanı olduğu ve yine başkan adaylığı düşündüğü için karşısındaki en güçlü ismi devirme adına böyle bir işe soyunmuş. Hadi diyelim Ünal Baysan’ın bu işte bir beklentisi olabilir mantık olarak.
 
Gerçektende mevcut belediye başkanının ceza alması veya aday olamaması halinde en şanslı aday daha önce Çorlu Belediye Başkanlığı yapmış ve şimdi CHP ilçe Başkanlığı koltuğunda oturan Ünal Baysan olacaktır. Peki Selami Değirmenci’nin bu işte karı ne olacaktır? Bu kadar keşmekeşin içerisinde  yoğun bir adaylık savaşı veren Değirmenci niçin buradaki işini gücünü bırakıp gidip Altan Ersin ile uğraşsın. Bunu hiç anlamış değilim.
 
Diğer bir senaryo ise Özcan Işıklar için yazılmış. Güya Işıklar’ın şirketi  Edirne’de ki su ihalesini kaybetti diye, Işıklar  İç İşleri Bakanlığına CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi şikayet etmiş. Işıklar’ın şirket ortağı olduğu iddia edilen İçişleri eski Danışmanı Yetkin Çavdar’da nüfusunu kullanarak su ihalesinin bozulması için devreye girmiş ve bu sayede Edirne’de ki olaylar patlak vermiş.
 
Bu da diğer senaryo gibi hiçte yabana atılır gibi değil. Özcan Işıklar ve Yetkin Çavdar Silivri’yi halletti kalktılar gittiler Edirne ile uğraşıyorlar sanırsınız. Anlatanların yalancısıyım. Hatta Özcan Işıklar olay ile ilgili şikayet dilekçesinin bulunduğunu kabul etmiş  ve  konunun  sadece ihaleyi kazanan firmanın kendi şirketleriyle ilgili isim benzerliği olduğunu belirtmiş.
 
İşte CHP’de ki son senaryolar ve dedikodular bunlar. Söyleyenler ise hiçte yabana atılacak kimseler değil. Bu yüzden bu inananların sayısı her geçen gün artarak devam edecektir.
 
Tabiî ki amaç başta belirttiğim gibi aday adaylığını açıklayan ve aday adaylığı düşünen isimlerin birbirlerini ekarte edip yarışta avantaj sağlamak. Ben inanmadım ama inananların sayısı da az değil.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol