Silivri Facebook
banner88

CHP'LİLER KILIÇDAROĞLU'NA DEĞİL,DTP ADAYINA MI OY VERDİLER ?

Bizde bu haberin gerçek olmadığını ve hiç araştırma yapılmadan eldeki belgelere göre yayınlandığını, olayın doğrusunu Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın belgelere dayanarak yaptığı açıklamayla Silivrilere duyurduk. Bizim cumartesi günü yayınladığımız haber üzerine Pazartesi günü Hürhaber Gazetesi yine hatasını telafi etme yerine Seçim Kuruluna gidip araştırma yapmaya dahi gerek görmeden manşetten yine iddialarının doğru olduğunu  belirtti.

SEÇİM KURULU HATAYI DÜZELTTİ, OYLAR TOPBAŞ’A

Oysa Hürhaber’de ki çok bilmiş arkadaşlara göre kesinleşen o tutanaklardaki hata 17-04 -2009 tarihliğinde Ak Parti İlçe Başkanı Ender Gezici’nin itirazı üzerine toplanan seçim kurulu yaptığı incelemede,  seçimlerdeki sandık mazbatalarında oyların doğru yazıldığı, tutanaklara geçirilmesi sırasında oluşan bir kayma neticesinde yanlışlığın meydana geldiğini tespit edince yanlışlık düzeltildi ve Saadet Partisi adayına kayan 151 oy Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın hanesine yazıldı. Yani Hürhaber yine çuvalladı.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAYIN

Birinci yaptığınız haberde ne kadar ön yargılı olduğunuzu ortaya koydunuz. Eldeki belgeye dikkate alarak  hiçbir inceleme yapmadan  “ Büyük bir balık yakaladık “ edası ile masa başında haberi yazdınız. Turanlar’ı yargısız infaz ettiniz. Peki,  Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından yapılan açıklama sonrası niçin İlçe Seçim Kurulu’na kadar gidip bir zahmet olayın doğruluğunu teyit etmediniz? Tabi siz o kadar büyük gazetecilersiniz ki, seçim kanunu da ezbere biliyorsunuz. Oysa o gün İlçe Seçim Kurulu’na gitme zahmetinde bulunsaydınız. Cuma günü bu konuyla ilgili itirazın görüşüleceğini ve sonucun açıklanacağını öğrenmiş olur ve pazartesi günü böyle bir haberi yapmazdınız. Çünkü seçim tutanaklarına itiraz süresi halen devam ediyordu.

YANDAŞ VE ÖNYARGILISINIZ  OLAN SİZSİNİZ

Yandaş ve önyargılı olduğunuz bir kere daha ortaya çıktı. Eğer gazetecilik yapmış olsaydınız elinizdeki belgeyi gerekli kurullardan destekledikten sonra yorumlardınız. Aynı ön yargıyı Selimpaşa Belediye eski  Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’na taşıdığınız ve kendisi ile şahsi hesaplaşmalar içinde  olduğunuz için Serpe – Selpa ile Mülteci Kampı haberlerinde de bu şekillerde çuvalladığınızı çok çabuk unuttunuz?
Siz eğer Ak Parti ve Hüseyin Turan’a karşı önyargılı olmasaydınız sadece onların kullandığı sandıktaki sonuçları incelemez , diğer sandıklarda da böyle bir olayın olup olmadığını kontrol ederdiniz. Eğer siz yandaş olmasaydınız CHP Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın  ve 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Kandemir’in mahallesi olan Fatih Mahallesi’nde 1078 numaralı sandıktaki tutarsızlığı da görürdünüz.

HÜRHABER’İN  MANTIĞINA GÖRE CHP’LİLER BÜYÜKŞEHİR’DE
KILIÇDAROĞLU’NA DEĞİLDE DTP’YE Mİ OY VERDİ?

Fatih Mahallesi 1078 numaralı sandıkta belediye başkanlığı oylarında CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 156 oy alırken, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Kemal Kılıçdaroğlu 0 oy aldı.
 İşin ilginç yanı DTP Fatih Mahallesi  1078 numaralı sandıkta Belediye Başkanlığı seçiminde 0 oy alırken,  DTP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yine bu sandıkta 169 oy almış.
Şimdi Hürhaber Gazetesi’nin mantığı ile yorum yaparsak Fatih Mahallesi’nde 1078 numaralı sandıkta oy kullanan seçmenler Silivri Belediye Başkanlığı seçimin de  CHP’nin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a oy vermiş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimin de ise Kılıçdaroğlu’na değil de DTP adayına mı oy vermiş oluyorlar? 
Siz şimdi fatih Mahallesi’ndeki bir sandıktan CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkmayıp aynı sandıktan DTP adayına 169 oy çıkabileceğine inanırmısınız?  Ben inanmam valla. Çünkü orada yaşayan insan yapısını biliyorum. Böyle bir sonucun olabileceğini bile düşünmek orada yaşayan insanlara hakaret olur.
Fakat aynı şekilde Hüseyin Turan ve ailesinin oy kullandığı sandıktan Ak Parti Belediye Başkanı Kadir Topbaş oy çıkmayıp , Saadet Partisi’ne 151 oy çıkmasına da inanmam  ve bunu düşünmenin bile Turanlara hakaret olacağına inanırım.
 Ortada bir yanlışlığın olduğu çok açık. Bu Fatih Mahallesi’nde  CHP’li seçmenler için olduğu gibi Turan’lar içinde geçerli.

SİZE GÖRE VEFA İSTANBUL’DA BİR SEMT SADECE

Şöyle geçmişinizi bir incelersek sizin için “ Vefa “ kelimesinin anlamının İstanbul’da bir semt adı olmaktan başka bir şey olmadığını görürüz zaten. O yüzden herkesi kendiniz gibi vefasız sanıyorsunuz. Yani ya “Dervişin fikri neyse , zikri de odur “ diyeceğiz yada görünen o ki siz kelimenin tam anlamı ile önyargılı ve  yandaşsınız.
Çünkü sadece Ak Parti ile ilgili Turanların sandığındaki  tutarsızlığı öne çıkartıp manşet yaptınız. Aynı tutarsızlığın Fatih Mahallesi  CHP tarafını es geçtiniz. Bu sizin ne kadar önyargılı ve yandaş olduğunuzun en bariz örneği.
Ayrıca Ak Parti ‘nin oylarındaki yanlışlık düzeltilip Saadet Partisi adayına kayan oylar Ak Parti Adayı Kadir Topbaş hanesine yazıldığı halde bunu hale inkar ederek yaptığınız hatayı düzeltmeyip hala Ak Parti ve bizleri suçlayarak zeytinyağı gibi öne çıkmaya çalışıyorsunuz. Ak Parti’nin itirazı kabul edilip tutanaktaki kayma tespit edildi fakat CHP’nin itirazı süresi geçtiği için reddedildi ve CHP’li Kılıçdaroğlu’na atılan oylar  bir basamak sağa kaydığı için DTP’nin adayına yazıldı. Sayın Hürhaber ve çok bilmiş sazan meslektaşlarımıza duyurulur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol