Silivri Facebook
banner88

CHP'NİN 29 EKİM KUTLAMASI NE OLDU?
Hatta afiş yapıştırma ile ilgili Ak Parti Gençlik Kolları Yönetimi ile  basın yolu ile tartıştılar. Ak Partililer kendi afişlerinin yırtılarak üstüne CHP’nin yapıştırdığını iddia ettiler. CHP’lilerde bu iddiaları ret ettiler. Ak Parti’nin afişlerinde Silivri konulu resim yarışmasının duyurusu yapılıyordu .
CHP nin afişlerinde ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak etkinlikler.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bilindiği gibi bir gün önceden başlıyor. Yani 28 Ekim günü Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlıyor. 28 Ekim günü yapılan tören sonrası Santraç Kulübü’nün Silivrispor Kulubü önünde  yaptığı alanın açılışı da vardı. Bu açılış sonrasında protokol Öğretmen Evi’nde bir süre oturup çay içip sohbet ettiler. Bizde çayımızı içerken yakasında CHP rozeti takan bir genç Öğretmen Evi Bahçesin de  masa masa dolaşarak el ilanları dağıttı. Elinde bu ilanların dışın da  yine büyük boy afişler bulunan CHP’li genç bahçeden çıkarak bir yandan el ilanlarını dağıtmaya devam ederken yine aynı duyuruların yapıldığı afişleri de yapıştırıyordu.
Duyuruyu okuyunca birkaç konu hemen dikkatimi çekti. Mesela el ilanında CHP’nin yapacağı etkinlikler arasında fener alayı, havai fişek gösterisi ve Ünsal Düğün Salonu’nda yapılacak olan etkinler yer alıyordu.
Fakat  fener alayı ve havai fişek gösterilerinin nerede yapılacağı yazılmamıştı. Ayrıca yer  belirtilmediği gibi saatte belirtilmemişti.  Sadece Ünsal Düğün Salonu’nda yapılacak olan konserin yeri ve saati vardı.
Yani CHP tarafından yapılacağı duyurulan üç etkinlikten ikisinin  yeri ve saati afişlerde  ve el ilanlarında yoktu. Bu konuyu gazetede ki arkadaşlarımla paylaştım. Onlarında afişlerden ve duyurulardan haberleri olmasına karşın , nerede yapılacağından ve saatlerinden haberleri yoktu. Arkadaşlarımızdan biri CHP’nin  bu etkinliklerin yapılacağını ve Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ’un zaten ilçede kurulan bir komite tarafından  aynı etkinliklerin yapılacak olmasından dolayı CHP’nin bu etkinliğine izin vermediğini söylemesi beni ikna etmedi. Hatta arkadaşım afişlerin daha önce basıldığını da üzerine basa basa söyledi , buna rağmen yine kafamdaki soru  işaretleri silinmedi.
29 Ekim akşamı  fener alayına katıldım , havai fişek gösterisini de izledim. İlçe kaymakamlığı önderliğinde oluşturulan komite tarafından düzenlenen fener alayı ve havai fişek gösterisinden başka CHP gençlik kolları da bir etkinlik düzenleyecek mi diye  merakla bekledim. Fakat böyle bir etkinlik olmadı yada ben rastlayamadım.
Sadece el ilanı ve afişlerde yer alan Ünsal Düğün Salonu’nun da ki etkinlik dışında hiçbir şey yapılmadığını da daha sonra öğrendim.
 Şimdi  merak ettiğim konu şu , eğer  CHP gerçekten fener alayı ve havai fişek gösterisi yapacaksa bunlarla ilgili afişlerde niçin yer ve zaman  belirtmediler? Diyelim ki yapacaklardı da Silivri Kaymakamı İlçe’de kurulan komitenin etkinliği olduğu için  bunu izin vermediği için yapmadılar o zaman niçin 28 Ekim de günü yapmayacakları  bir program ile ilgili el ilanı ve afişler dağıtıldı ?  Sorular bu şekilde uzayıp gidebilir. Bunların cevabını sanırım yetkililer verecektir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol