Silivri Facebook
banner88

Değirmenci Hayırlı Olsun
 
Silivri çok küçük bir yer Sayın Değirmenci’nin dost sohbetlerin de ve çok yakın çevresine söyledikleri adaylık konusundaki sözler aylar öncesinden  gündeme düşmüştü bile. O yüzden Sayın Değirmenci’nin dün akşam yaptığı açıklama benim için sadece bir formaliteden ibaret.
 
Siyaset ile uğraşan bir çok kişi için de aynı durum geçerli.
 
Gelelim Sayın Değirmenci’nin aday adaylığı adaylığı açıklamasındaki yönteme. Sayın Değirmenci’nin CHP tabanındaki gücü inkar edilemez. 80 li yıllardan beri aktif siyasetin içinde olan ve 15 yıl belediye yapmış bir kişinin de bu kadar gücünün olması da çok doğal aslında. Benim aklımın almadığı, niçin Sayın Değirmenci’nin gövde gösterisi yaparak aday adaylığını resmen Selimpaşa’da açıklaması?
 
Bunu Silivri ilçe binasında bir toplantı yaparak duyurabilirdi. Ya da Silivri’de yapılan bir örgüt toplantısında bu açıklamayı yapabilir. Selimpaşa CHP’nin kalesi olan bir yer olsa buna da kabulüm ama Selimpaşa’da 9000 seçmenin 300 tanesinin bile oyunu alamamış bir belde yönetimi mevcut. Böyle bir beldede Silivri, Çanta , Değirmenköy ve diğer beldelerden gelen CHP’lilerin oluşturduğu bir kalabalıkta böyle bir açıklama yapılması çok ilginç. Bir bildiği vardır her halde Sayın Değirmenci’nin.
 
IŞIKLAR NİÇİN KATILMADI?
CHP’nin bir diğer aday adayı ( Hatta mevcut yönetimin destek verdiği diyebiliriz ) Özcan Işıklar Selimpaşa’da ki örgüt toplantısına katılmadı. Oysa Selimpaşa Sayın Işıklar için çok da yabancı bir yer değildi. Özcan Işıklar’ın eşi Selimpaşa’nın köklü ve sevilen ailerinden birinin kızı. Hadi diyelim Sayın Işıklar Silivri’den  kimseyi getiremedi. İsteseydi Selimpaşa’dan dilediği sayıda CHP’li olmasa da kendine taraftar toplayabilirdi. Sanırım Sayın Işıklar her hangi bir gerginlik yaşanmaması adına hem kendi toplantıya katılmadı hemde böyle bir yola başvurmadı.
 
CHP’DE SAFLAR NETLEŞİYOR.
CHP’de saflar çok daha netleşmeye başladı. Kamuoyu mevcut yönetimin adayı olarak Özcan Işıklar’ı biliyor. Bende bir çok kez bunu böyle ifade ediyorum.Bazı yönetim kurulu üyeleri bu ifademi yadırgadıklarını söyleyip “ Işıklar  ilçe başkanının adayı, yönetimin adayı değil” dese bile  bence Işıklar mevcut yönetimin adayı . Bu fikrimde ısrarcıyım.
 
Yönetimin tarafsız olması gerektiğine  inandıklarını ifade eden ve bu konuda yönetime eleştiride bulunan CHP’li belde başkanlarından bazıları da yönetimin bu tutumuna kızarak taraf olmayı yeğlediler. Bu nasıl bir mantıksa hiç anlamış değilim. CHP’de belediye başkan  aday adaylığını açıklayan Mümin Tuğlu’nun da Değirmenci saflarında yerini aldığını ve çalışmalarını birlikte yürüttüklerini söylemeden de geçmeyelim.
 
CHP’de bundan sonra hareketlilik giderek artacak bunda tabiî ki CHP’nin belediye başkan adaylarını 8 ay önceden belirleme gibi yeni bir uygulamanın içine girecek olması aday adaylarını daha da çok heyecanlandırıyor. Bakalım CHP’de kimin dediği olacak mevcut yönetimin mi , yoksa Sayın Değirmenci’nin mi? 
 
Silivri için hayırlı olsun.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol