Silivri Facebook
banner88

ERKEN SEÇİME HAZIRMISINIZ?
 
Ak Parti ise her iki karara karşı pozisyonunu almış durumda. Parti kapatılmazsa hiçbir sorun olmayacak ve yola devam edilecek. Eğer parti kapatılır ve siyasi yasak getirirse de erken seçim kaçınılmaz olacak. Yani Ak Parti’nin kapatılması demek kapatılma tarihinden 90  gün sonra erken seçim kararının alınması anlamına geliyor bir yerde.
 
Şu andaki mevcut tablo böyle .
 
Peki Ak Parti’nin kapatılması  halinde 90 gün sonra yapılacak bir seçimden kim kazançlı çıkabilir? Şimdi bunun  hesabını yapmak gerek. Genel seçimlerin yapılmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra yapılacak olan bir erken genel seçimde seçmen profili değişebilir mi sizce?
 
Ak Parti’ye neredeyse % 50 ye yakın oy vermiş olan bir seçmen yapısı var karşımızda. Bu seçmen yapısından  bir yıl içerisin de  önemli bir değişiklik beklemek ne kadar doğru olur? Hep bunlar cevap bekleyen sorular olarak seçime kadar kafamızı kurcalayacak.
 
Eğer Ak Parti kapatılır ve daha sonra erken seçim kararı alınıp seçime gidilmesi halinde ben şahsım adına seçmen yapısında çok önemli bir değişiklik beklemiyorum. Ak Parti’nin yerine kurulacak olan  diğer parti yaklaşık olarak aynı oyu alacaktır.
 
Belki de tepki oyları ile bütünleşik bu kez % 50 leri yakalayacaktır. Ak Parti’nin kapatılması bu kesime oy vermiş olan seçmeni daha çok kenetlendirecek ve yerel anlamdaki gücünü de buna ekleyerek seçimden yine tek başına iktidar olarak çıkacaktır. Bu benim tahminim tabiî ki.
 
Diğer sonuçların hepsi şu tabloda mucize olur. Kim ne derse desin Ak Parti dışında hiçbir parti şu anda seçime hazır değil. Bu Ak Parti’nin teşkilatlarının çok iyi çalıştığından değil, Ak Partili belediyelerin çok çalıştığından  kaynaklanıyor aslında. Ak Parti yereldeki gücünü genel seçimlerde yine bu parti kapatıldığı taktirde yerine kurulacak olan diğer siyasi parti için kullanacak ve yeni kurulacak olan partiye önemli ölçüde avantaj sağlayacaktır.
 
Bu tabloda diğer sonuçları beklemek mucize derken bunu karşı cephede ciddi olarak gelişen önemli bir şeyin olmadığından dolayı söylüyorum. CHP ve MHP’de  yeteri kadar bir gelişme yok. Demokrat Parti ve Anavatan derseniz eski günlerini bile mumla arayacak gibi gözüküyor.
 
Abdüllatif Şener Ak Parti’de önemli bir isimdi ama parti kurması, teşkilatlarını hazırlaması zaman alıp önümüzdeki erken genel seçime katılma şansı olmadığı için  tablodaki yerini görme şansımız olmayacaktır. Bu yüzden de olası yapılacak olan erken genel seçimde bir yıl önce yapılan genel seçimden daha farklı bir sonuç beklemek benim için gerçekten mucize olur.
 
Ak Parti kapatılıp Genel Başkan Tayip Erdoğan’a  siyasi yasak getirilmesi tabloyu değiştirebilir diyenleriniz çıkabilir doğal olarak. Belki bunun biraz etkisi olabilir tabiî ki ama tam tersi etkisi de olabilir bunu da gözden kaçırmamak gerek.
 
Ak Parti’nin kapatılması demek önümüzdeki sonbahar ve ilkbaharda seçim yaşayacağız anlamı taşıyor.. Parti kapatma davası ile birlikte kilitlenen piyasaların , Ak Parti kapatılıp erken seçim kararı almasının ardından da açılmasını hiç kimse önümüzdeki yaza kadar beklemesin. Ak Parti kapatılmaz ise herkes gibi  piyasalar da önemli bir nefes alır. Gözüken o ki  erken seçime Ak Parti dışında piyasalar dahil olmak üzere hiç kimse hazır değil.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol