Silivri Facebook
banner88

FUTBOL HEYECANI BAŞLADI

Uzun bir süredir beklenen amatör futbol heyecanı bayramın ikinci ve üçüncü günü yapılan karşılaşmalar ile start aldı. İlçemizin  Süper amatör Kümedeki temsilcileri Silivrispor ve Alibeyspor maalesef lige iyi bir başlangıç yapamadılar.
Silivrispor deplasmanda Çakmak Stadı’nda Ümraniye temsilcisi  Çakmakspor ile oynadığı karşılaşmada beklen futbolunu ortaya koyamazken , istediği üç puanı da alamadı. Silivrispor özellikle ilk yarıda üstün oynamasına rağmen istediği golleri atamayıp 75. dakikada da Çakmaksporun golüne engel olamayınca üç puanı deplasmanda bırakarak evine döndü.
Ligin ilk karşılaşmasında güçsüz rakibine boyun eğen temsilcimiz için çok fazla bir şeyin kaybedilmiş olduğunu söyleyemeyiz. Lig çok uzun bir maraton. Bu maçın telafisi mümkün. Hafta sonu yine deplasmanda oynayacağımız Dikilitaş karşılaşmasında alacağımız üç puan takımımız için iyi bir motivasyon olur. Yeni dört transferin de bu maça yetişmesi hiç kuşkusuz Silivrispor için önemli bir kazanım olacak.
Silivrisporun deneyimli çalıştırıcısı Kadir Hoca ve genç kardeşlerimizi Dikilitaş maçında yalnız bırakmayarak onlara destek olursak , Silivrisporumuzun  bu deplasmandan üç puanla dönme şansı daha fazla olur.
Bu arada dikkat çekmek istediğim bir konu daha var. Silivrispor iki, üç günlük mesai ile kendini toparlar ve yeni oyuncuların katılımı ile güçlenecektir mutlaka fakat Dikilitaş’ı da çok kolay bir rakip olarak görmek yanlış olur. Yenildiğimiz Çakmakspor lige son anda katılmış ve hazırlıksız bir ekipti. Dikilitaş bunun aksine yıllardır süper amatör kümede mücadele eden deneyimli bir ekip. Nasıl olsa takım güçlendi havası ile bu karşılaşmaya çıkıp rakibimizi küçümsersek yine hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Dikilitaş’ın Çakmak’tan daha iyi bir ekip olduğunu unutmayalım. Dikilitaş iyi bir ekip olduğunu Sultantepe deplasmanında iki gol atarak bir puan çıkararak göstermiş oldu. Silivrispor için beklide ligin en önemli karşılaşmalarından biri olacak bu maça mutlaka ve mutlaka taraftar desteği gerekli.
ALİBEYSPOR FIRSAT TEPTİ
İlçemizin süper amatör kümedeki bir diğer temsilcisi Alibeyspor ise İstanbul Bayburtspor önünde 1-0 yenik duruma düştükten sonra 2-1 lik galibiyeti yakalasa da son dakikalarda yediği gollere engel olamayarak sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Alibeyspor’da bu skor ile lige mağlubiyetle başladı. Hafta sonu Silivri’de oynayacağı karşılaşma da istediği üç puanı alıp çıkışa geçmek istiyor. Lige iyi bir başlangıç yapamayan Alibeysporun bu gücü var. Kendi evinde kendi seyircisi önündeki ilk maçta üç puanla tanışan bir Alibeyspor için ligin ilk karşılaşmasında deplasman da alınan bir mağlubiyetin önemi kalmaz.
FENERSPOR BEKLEDİĞİMİZ GİBİ
Sezona flaş transferler ile iyi bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra iyi de bir başlangıç yapan  Fenerspor ilk maçında lige son anda katılan eksik ve hazırlıksız rakibi Kavaklısporu yenerken zorlanmadı. Karşılaşma boyunca oyunda ağırlığını hissettiren Fenerspor  başta takım kaptanı Samet’in orta alandaki güzel oyunu ile farklı galibiyete kolay ulaştı. Fenerspor’da tüm oyuncular eksiksiz oynayarak farklı galibiyette pay sahibi oldular.
Fenerspor hiç kuşkusuz ligde şampiyonluk mücadelesi verirken rakiplerinin hep korkulu rüyası olacak. Sanırım Fenerspor geçtiğimiz seneki durumuna düşmeden bu ligde puan dahi kaybetmeden şampiyon olur. Hazırlık maçlarında seyrettiğim Fenerspor hep kendinden bir grup üzerindeki takımlar ile karşılaştı. Süper Amatör’de mücadele eden takımları yenen Fenerspor için “ Bu lige fazla bir takım” demiştim. Bu iddiamı yine sürdürüyorum. Çok iyi anlaşan, kaliteli oyunculardan oluşan bir takım olan Fenerspor hiç kuşkusuz bu grupta Allah bir aksilik vermezse şampiyonluğu yakalar.
Kavaklıspor ise lige son anda katılma kararı alarak neredeyse hiç antreman yapmadan güçlü rakiplerinin karşısına çıktılar. Bence bu skor kimseyi yanıltmasın. Birkaç takviye ile Kavaklıspor bu ligde çok canlar yakabilecek bir seviyeye ulaşır. Kavaklısporun yeni yönetimini cesaretlerinden dolayı candan kutluyorum ve başarılar diliyorum.
GÜMÜŞYAKA VE AKÖREN’İ ZAMAN GEREK
Geçtiğimiz yılın şampiyonları Gümüşyakaspor ve Akörenspor  ilk maçta karşı karşıya geldi. Her iki takımında ortaya koyduğu futbol ilerisi için ümit verirken , iki takımda istediği üç puana ilk maçta kavuşamadı. Akörensporun 1-0 öne geçtiği karşılaşma da Gümüşyakaspor beraberliği hakemin hediye ettiği bir penaltı ile kazandı. Gümüşyakaspor ferdi olarak Akörenspora nazaran daha iyi oyunculardan kurulu bir takım.Ferdi olarak çok iyi oyunculardan kurulu olan  Gümüşyakaspor ileriki haftalarda  daha iyi anlaşan bir ekip olacak ve bu grupta şampiyonluk için mücadele edecektir. Akörenspor ise karambolden attığı şık golle bir puan alırken grubunda orta sıralarda oynamaya aday bir takım görüntüsü verdi. Her iki temsilcimiz de hakemin garip kararları neticesinde epey gerilmesine rağmen maçı izleyenlere zevkli bir doksan dakika yaşattı. Bence bu maça damgasını vuran tek kişi verdiği ve vermediği kararları ile maçın orta hakemi oldu. Çok kötü bir yönetim gösteren hakem maçı çığırından çıkardı.
BEYCİLER BU SONUCU HAK ETMEDİ
İlçemiz temsilcilerinden Beycilerspor Çatalca Temsilcisi İhsaniyespor karşısında maça iyi başlamasına rağmen ilk yarıda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Daha sonra da 5 dakika içerisin de iki defans hatasından iki golü kalesinde görerek ilk maçta kendi evinde üç puanı rakibine hediye etti. Özellikle ikinci yarı çok daha oyuna hakim olan Beycilerspor da son vuruşu yapacak oyuncu olmayınca skorda İhsaniyesporun 2-1 lehine sonuçlandı. Bence Beycilersporun oynadığı futbol ile aldığı sonuç birbirine uymadı. Beycilerspor ortaya koyduğu futbol ile bu maçı kazanması gerekirdi. Temsilcimizin çok iyi futbol oynayıp rakibini ezdiğini söyleyemeyiz fakat bu karşılaşmada vasatı aşamayan iki takımdan üç puanı hak eden tarafın Beycilerspor olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki haftalar da eksiklerini tamamlayacak olan Beycilersporun ligde istediği puanları almaması için önünde hiçbir engeli kalmayacaktır.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol