Silivri Facebook
banner88

GÖZÜNÜZ AYDIN ERGENEKONUMUZ OLDU
 
Aylardır Türkiye ve dünyanın gündeminde olan , her saat haber bültenlerinde tüm kanallarda yerini alan meşhur ERGENEKON davasında geçtigimiz hafta sonu önemli bir gelişme yaşandı ve   ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 86 sanık hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma tarihini 20 Ekim 2008 olarak belirledi. Duruşmalar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi yerine Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kompleksi içindeki adliye binasında görülecek açıklaması yapıldı.Bu açıklama ile birlikte saat başı Silivri ismi her kanalda geçmeye başladı.
 
Hepsi bu kadar mı? Asıl reklam bence bundan sonra başlayacak. 20 Ekim 2008 pazartesi günü başlayacak ilk duruşmada, 47'si tutuklu 86 sanığın sorguları tamamlanıncaya kadar devam edecek. İddianamesinin bile hazırlanması aylar süren halen gözaltıların devam ettiği bu davanın ne kadar süreceğini kestirmek çok zor. Bu süreçte ise Silivri’nin adı herkesin beyinlerine kazınacaktır hiç kuşkusuz.
 
Cezaevi gündeme geldiğinde bir çok kişi gibi Silivri’nin adının cezaevi ile anılmaması için karşı çıkanlardan biriydim. Bizler engel olamadık. O günkü tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin karşı çıkmasına rağmen Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kompleksi yapıldı ve faaliyete geçti. Şimdi de Türkiye’nin geçmişi ve geleceği ile ilgili önemli bir davaya ev sahipliği yapıyor. Tabiki bundan sonra yapılabilecek çok fazla bir şey yok.
 
Ayrıca reklamın iyisi kötüsü olmaz tezini savunanlarda var. O zaman ya reklamı Silivri’nin lehine çevirmek yada Silivri isminin böyle anılmasını istemiyorsak  ise de bu kompleksin başına başka bir isim getirmek için projeler üretmek gerek en azından değil mi?
GÜZEL GECE HOŞ GÖRÜNTÜLER
 
Basının Üzerinden Sansürün Kaldırılışının 100. Yıldönümü nedeniyle Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın yerel basın mensupları için düzenlediği yemekte bir araya gelen gazeteciler . siyasiler ve belediye halkla ilişkiler personeli  güze bir gece geçirdi. Avalon Lebiderya’daki  Bir çok güzelliğin yaşandığı gece de
 
Belediye Başkanı Hüseyin Turan önce şarkı söylemek üzere sahneye CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muharrem Aydogan’ı davet etti, sahneye çıkan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muharrem Aydoğan’dan da Zülfü Livaneli’ye ait Karlı Kayın Ormanı adlı parçayı isteyip bu parçaya eşlik etti.
 
Turan, Aydoğan’ın sahnesinin ardından bu kez Çırpınırdı Karadeniz adlı eserin, AKP’li Belediye Meclis Üyesi Osman Nuri Karabulut için okunması isteğinde bulundu bu istekte gerçekleşti ve yine katılımcılar bir ağızdan bu parçayı söylediler. Güzel geçen gecede ki bu olay bence gecenin en anlamlı olayıydı. 12 Eylül öncesini yaşayanlar bunu çok daha iyi anlar tabiki. Aynı güzelliklerin Silivrimizde ve ülkemizde devam etmesi temennilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol