Silivri Facebook
banner88

Herkesi Bir Gün AK Partili Yapacaklar

Seçim öncesi iktidarda olan ve kan kaybedeceğine kesin gözü ile bakılan Ak Parti kendi partililerinin dışındakilere büyük bir sürpriz yaparak neredeyse % 50 ye yakın oy aldı. Seçimlerde umduğunu bulamayan bazı kesimler sonuçtan öylesine kötü etkilendiler ki neredeyse askeri göreve çağırmak üzere gazeteye ilan vereceklerdi. Avrupa Birliği’ne girme mücadelesi veren Türkiye’de  bu görüntüler endişe ile izlenip unutuldu derken yine bazı kesimler hükümeti yıpratma sevdası ile  Türk Silahlı Kuvvetleri’ni  Irak’a son yapılan kara operasyonunun sonlandırılması  dolayısı ile acımasızca eleştirdiler.

Her iki olayda Ak Parti’ye müthiş yaradı.  Ak Partililerin para verip te yaptıramayacakları  olaylardı kendince muhalefet yaptığını sanan kesimler yaptı.

Ak Parti’nin kapatılması istemi ile hazırlanan son dava olayı ise tüm bunların üzerine kaymaklı kadayıf oldu neredeyse Ak Parti için. Daha seçimlerin üzerinden bir yıl geçmeden milletin yüzde ellisinin oyunu almış bir partinin kapatılması için dava açılması ülkemiz demokrasisi adına utanç verici bir gelişme oldu.

Siz şimdi  “  son yapılan olayda  muhalefet partilerinin ne suçu  var “ diyebilirisiniz. Tabiî ki bunda muhalefet partilerinin bu suçu yok. Fakat açılan dava sonrası demokrasi adına bir şeyler söylemeleri gerekirken, bıyık altından kıs kıs gülmeleri onlara hiç te artı kazandıracak gibi gözükmüyor. Bu  benim aklıma  “ Susma, sustukça sıra sana gelecek “ sözünü getiriyor.
Eğer şu yaşanan olay sonrası muhalefet partileri çıkıp demokrasi adına tepkilerini ortaya koysalardı puan kazanan taraf olurlardı. Önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden, şimdi de anlamsız bir şekilde yargıdan medet uman muhalefet  son olayda da bence sınıfta kaldı.

Eğer Ak Parti dışındaki muhalefet yerel seçimler öncesi bu politikalarını sürdürmeye devam ederlerse,  kendileri parti fanatikleri dışındaki herkesi Ak Partili yapacaklar.

MİLLETVEKİLLİĞİ GARANTİ, BAKANLIK SIRADA
Ak Parti davasında siyasi yasak getirilmesi istenilen 71 kişi arasında yer alan Hüseyin Turan  partideki geleceğini bence iyice pekiştirdi. Diğer adı geçen isimlerden 70’inin  niçin siyasi yasaklılar listesinde yer aldığını bilmiyorum ama Turan’ın M. Ertuğrul Düzdağ’ın Safahat’ı  yüzünden burada yer aldığını biliyorum. Bu konu ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Savcısı Hüseyin Turan’ın yargılanmasına gerek bile  görmedi. Türkiye Cumhuriyeti ‘nin savcısının konu ile yargılanmasına dahi  gerek görmediği bu olaydan dolayı Hüseyin Turan’ın siyasi hayatı sona erdirilebilir mi ?  Tabiî ki erdirilemez.

Listeye Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ı alanlar istemeyerekte olsa Turan’a büyük bir jest yaptılar. Çünkü artık Turan’ın Ak Parti içindeki yeri bu olay sonrasında çok daha sağlamlaştı. Turan’a şu anda yakın çevresi “ Milletvekilliği garanti, bakanlık sırada” diye takılıyorlar.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol