Silivri Facebook
banner88

Işıklar Pastayı Verecek. FAKAT;
 
Bahsi geçen kurumlardan yetkili isimleri toplantılara davet ederek projesini sundu ve görüşler aldı. Hasan Özvarnalı İlköğretim  Okul Aile Birliği Başkanı ve Silivri Spor Kulüp Başkanı olarak bu toplantılara katıldım. Başkan ışıklar ve katılanların görüşlerini  dinledim.
 
Işıklar özetle belediyeye ait gelir getiren bir çok alanı ve otopark işletmesini bu kurumlara katkı sağlamak amacı ile kurumları çatısı altında toplayan birliklere devir edip, burada bir havuzda toplanan miktarı belirlenen şartlarda hakkaniyetle okul aile birliklerine ve spor kulüplerine dağıtmayı hedefliyor.
 
Başkan Işıklar buna gerekçe olarak ise   kurumların belediye kapısından kurtulmasını sağlamayı  gösterirken diğer cepheden de bir çok kişinin gözünü diktiği bu alanları böylelikle şahıslara değil de okul aile birlikleri ile spor kulüplerine vererek dedikoduları ve kırgınlıkları ortadan kaldırmayı planladığını söylüyor.

Olaya düz mantıkla baktığınız zaman çokta iyi bir proje gibi geliyor insana. Mantık olarak çok doğru. Okullar ve spor kulüplerine sunulan bir pasta var ortada. Başkan bunları anlatırken kurum temsilcilerinin bazıları  bu pastayı almak için çaba göstermek yerine resmen başkana “ Lütfen pastayı da kesin ve ağzımıza da servis yapın “ diyorlar.

Spor kulüpleri bu konuda biraz daha avantajlı durumda . Çünkü hazır kurulmuş bir birlikleri var. Silivri Amatör Kulüpleri Derneği altındaki kuruma tüm kulüplerin üye olması ile de epey bir mesafe kat edilmiş oldu. Kulüpler birliği hafta içindeki yeni yapılanması ile de istenilen noktaya ulaşılacak.
Okul Aile Birlikleri cephesinde ise bu konuda elle tutulur hiçbir şey yok henüz. Nasıl bir ortak paydada buluşulacak ve paylaşım konusunda nasıl bir yöntem kurulacak hiç belli değil. Bu belirsizlik daha da  derinleşeceğe benziyor.
 
Bir de anlam veremediğim bir konu ise okul aile birliklerine yapılacak olan yardımlar sendikaları niçin ilgilendirdiği?
Kendi hakları konusunda bir araya gelip anlaşamayan öğretmen sendikaları bu konuda da çözüm sunacağına bence olayı  çözümsüzlüğe götürme noktasında daha etkili olacak gibi görünüyorlar.

Önümüzdeki günlerde bu konunun soğumaması adına kurumların bir an önce belediye başkanını sıkıştırması gerekiyor. Spor kulüpleri ve aile birlikleri önce üzerlerine düşen görevleri tamamladıktan sonra kendilerine sunulan pastadan nasıl pay alacaklarını oturup hesaplamaları gerekiyor.
Bir çok kişi bu konuda risk almadan  ve elini taşın altına koymadan sadece katkı sunulmasını bekliyor. Tabiî ki bence çok yanlış düşünüyor. Eğer okul aile birlikleri ve spor kulüpleri ellerini biraz daha çabuk tutmadıkları taktir de kendilerine sunulan pastayı başkaları kapacak. Yasal olarak gereken düzenlemelerin acilen tamamlanıp , hızlı bir şekilde icraata başlanması gerekiyor. Yoksa çok kısa zamanda atı alan Üsküdar’ ı  geçecek.
 
Pastayı da başkaları kapacak.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol