Silivri Facebook
banner88

Işıklar'dan Doğru Hamle
 
Silivrispor Kulüp Başkanlığım döneminde gelişen süreçte , kulüp başkanı arkadaşlar ile hep seçime tek liste ile gidilmesini savunduk. 22 kulübün yer aldığı bir dernekte iki liste ile seçime gitmek yönetimin zayıflayacağını ve birliğe zarar vereceğini savunduk.
 
En az 12 kulü başkanı arkadaşımızın tüm girişimlerine rağmen tek liste çabamız sonuç vermedi. Kulüpler Birliği Başkan Adayların’dan Ali Tonta tek liste ile seçime gidilmesine razı olmadığı gibi diğer aday Rıdvan Sırdaş’ın “ Liste tek olsun, dönüşümlü başkanlık yapalım” teklifini ret etti.
 
Meşhur seçime bir akşam kala kulüp başkanları arkadaşlarla yaptığımız toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar  Rıdvan Sırdaş’ı arayarak  tek liste halinde seçilme gidilmesinde yarar olacağını söyledi. Telefonu kapatan Rıdvan Sırdaş konuyu toplantı halinde ki kulüp başkanlarının görüşüne sundu. Kulüp başkanı arkadaşlarda olaya her zamanki gibi sıcak bakınca diğer başkan adayı Ali Tonta arandı ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın teklifi kendisine iletildi.
 
Maalesef Ali Tonta’nın bu teklife cevabı  
“ Başkan tek liste istiyor bu doğru fakat sizin çekilmenizi talep ediyor”
olunca  ortak bir listenin önünü son akşamda tıkamış oldu. Sonrası malum .
 
İki listenin yarıştığı genel kurulda her iki aday da 51 oy alınca seçimin galibi olmadı. Divan başkanının eşitlik ortaya çıkmasının ardından kura çekelim önerisini de Ali Tonta kabul etmeyince seçimin yenilenmesine karar kılındı.
 
BORA BALCIOĞLU YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ
Yıllardır Gazitepespor Kulübü’ne önemli katkıları olan ve bu dönem belediye meclis üyeliğine seçildikten sonra spor kulüplerinin sorumluluğu başkan tarafından kendisine verilen Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu bu seçim sürecinde çok yanlış yönlendirildi. Hiçbir art niyeti olmadığını düşündüğüm Balcıoğlu’nun seçim sürecinde yaptığı davranışlar kendisini yıprattı. Bir çok kulüpten tepki gördü. Spordan sorumlu belediye meclis üyesi olan Bora  Balcıoğlu’nun kulübü olan Gazitepespor’un birlikte üye olmaması ve temsil edilmemesi kendisini yıllardır omuz omuza verdiği arkadaşları karşısında zor durumda bıraktı. Hele Bora Balcıoğlu’nun Ali Tonta’nın altında listede yönetimde olması bence yapılan en önemli hata oldu.
 
Dedim ya genç ve tecrübesiz Bora Balcıoğlu kulüpler birliği genel kurulu sürecinde hep yanlış yönlendirildi. Balcıoğlu bunu bundan sonra yapacağı çalışmalar ile örtüp, tekrar herkesin gözünde tarafsız, spora hizmet eden seçilmiş bir spor adamı olarak yer alacağından kuşkum yok.
 
BÖLEN DEĞİL BİRLEŞTİREN OLMALI
Derneğin amacı bölmek veya insanları birbirine düşürmek değil , ilçede spora hizmet eden insanların ve kulüplerin kaynaşmasını sağlamak olmalı. Derneğin yönetimine seçilecek kişiler spor kulüpleri ve sporcuların haklarını aramalı. Daha rahat spor yapabilecekleri mekanlar yaratmalı. Kulüpler birliğini sadece belediyeden havuza gelen paraların dağıtım yeri olarak görülmemeli.
 
Unutmayalım ki Silivri ‘de beldelerin kapatılmasının ardından mahalleye dönüşen yerleşim birimlerini spor alanları konusunda hala yetersiz durumdalar. Bunun yanı sıra bir çok köyümüzde de spor yapılabilecek alanlar yetersiz. Kulüpler birliği yönetiminin harekete geçerek bu yerleşim birimlerine gerekli dosya ve projeleri hazırlayıp Özel İdare’den kaynak aktararak yatırımların tamamlanmasını sağlamalıdır. İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Bütçesi’nde bu yıl yatırıma ayrılan rakamın 9 trilyon olduğunu göz önüne alırsak bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluruz.
 
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nden kaynak aktarılması konusu da kulüpler birliği yönetimine önemli bir görev düşüyor. Kulüpler Birliği Yönetimi’nin bunun dışında yapacağı bir çok iş var. İşte bu yüzden yönetimin tüm bunları yapabilecek insanlardan oluşması gerekiyor. Kulüpler Birliği’ni sadece havuzdaki paraları dağıtacak bir dernek olarak görmek doğru değil.
 
IŞIKLAR’DAN DOĞRU HAMLE
Geçtiğimiz hafta sonu Silivri Belediye Başkanı  Özcan Işıklar önemli bir hamle yaparak kulüp başkanlarına bir yemek verdi. 15’e yakın kulüp başkanının katıldığı yemekte Belediye Başkanı Özcan  Işıklar kayuoyunun kendisinden beklediği sözleri sarf etti ve belediye olarak kulüpler birliği seçiminde hiçbir tarafta olmadıklarını açıkladı. Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu’nun  da Ali Tonta’nın listesinden  çekildiği resmen başkanın ağzından kamuoyuna duyurulmuş oldu. Başkan Işıklar “ Belediye olarak kulüp başkanlarımızın seçeceği yönetime ve başkana gerekli destek yapılacaktır “ diyerek tartışmalara son noktayı koydu.
 
BALCIOĞLU KÖPRÜ OLMALI
Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu kesinlikle hiçbir liste de yer almayıp kulüpler birliği ile belediye arasında bir köprü olmalıdır. Bu sağlandığı taktirde hem kulüpler oldukça rahat bir çalışma imkanı bulacak hem de Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın projesi daha rahat bir şekilde gerçekleşecektir. Benim adamım olsun da ne olursa olsun zihniyeti yerine , işi bilen insanlar olsun mantığı ile olaylara bakmak daha doğru olacaktır. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bu konuda doğru bir hamle yapmıştır. İnşallah bunun arkası gelir ve kulüpler birliği genel kurulu yönetimini hür iradesi ile seçerek yoluna devam eder.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol