Silivri Facebook
banner88

Kilitli Kapı Sorun Çıkardı
 
Kapı kilitli görevli nerede?
Önceki gün serinlemek için arkadaşları ile birlikte Silivri limanında denize giren Furkan Armağan (15) balıkçı teknelerinin yanında yığılmış bir vazıyette duran beş metre yüksekliğindeki ağların üzerine çıkarak denize atlamak istedi. 15 yaşındaki genç ayağının takılması üzerine önce beş metre yüksekten beton zemine ardında da denize düştü arkadaşları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kıyı Emniyeti Ekipleri tarafından yaralı olarak karaya çıkartıldı. Furkan’ın sağlık durumunu iyi oldu kazayı ufak sıyrıklarla atlattığı belirtildi.
 
Liman’ın kapısı kilitli
Furkan’ı hastaneye götürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ambulansı, limana gelirken limanın girişinde bulunan kapının kapalı ve kilitli olması üzerine görevlinin gelmesini beklemek zorunda kaldı. Ambulans’ın, kapıda beklediğini fark eden balıkçılar ve Furkan’ın yanında bulunanlar belediyeye isyan ederek neden görevli kapıyı kapatıyorsa başında beklemiyor diyerek tepki gösterdiler.
 
Limanda bulunan vatandaşlar, liman ve iskelenin kapalı tutulmasına bir anlam veremediklerini belirterek şu ifadelerde bulundular; “belediye buraları neden kapatıyor? Kapatıyorsa neden görevli bırakmıyor buralarda? Bu çocuğun durumu ağır olsaydı kan kaybediyor olsa ambulans kapıda bekliyor. Ama içeri giremiyor. Bu kapılarda neden görevli bekletmiyorlar biri boğulsa veya kalp krizi geçirse ambulans içeri giremeyince kim hesap verecek ?” Diye tepki gösterdiler.
 
Balıkçılarda limanın kapısından içeriye teknelerine mazot koyabilmek için araçlarının sokulmadığını kapıda bulunan yetkilinin de bende anahtar yok gidin belediyeden alın gelin dediğini belirterek. Bu liman kimin tekelinde teknelerimize mazotu nasıl koyacağız. Sosyal belediyecilik bu mu? Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu konuya bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz dediler. Ambulansın yaralı genci alıp limandan çıktıktan sonra liman’ın kapısı yine kilitlendi.
 
Mustafa Tuzlu
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol