Silivri Facebook
banner88

Tahir Sert MHP adayı mı?

Sert, lafı ‘AK Parti bu seçimi alamayacak, boşuna uğraşmayım’ demeye getirdi. Yaptığı konuşma tartışılır. Bence haklı olduğu taraflar vardı. Gerçekten AK Parti’nin belde belediyelerini kapatması, belde vatandaşları tarafından büyük tepki gördü. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bunun tam tersini iddia etse de, bize gelen tepkilerde aynı şekilde.

Yalnız Tahir Sert’in konuşmasında dikkatimi çeken şeyler oldu. Sert, bir partili ve Silivri Belediye Başkan Aday Adayı olmaktan ziyade, muhalefet saflarında yerini alan ve AK Parti karşıtı bir imaj çizdi bence. İnsan partisini eleştirmez mi? Tabiî ki eleştirir, yeri gelir yerden yere vurur ama bunu basın önünde ve temayül yoklaması öncesi  ‘neden ben aday olmalıyım’ın anlatıldığı bir programda yapılmasını doğru bulmadım. Dediğim gibi Tahir Sert, AK Partili bir aday adayı olmaktan ziyade, AK Parti’yi ve Hüseyin Turan’ı eleştiren muhalif bir kişiyi temsil etti o toplantıda. Tahir Sert’in bu tavrı, başka bir partiden aday olacağı yönünde düşüncelere yöneltti beni. Mevcut partilere baktığımızda da, koltuğu boş olan tek parti Milliyetçi Hareket Partisi. AK Parti’nin pazar günü yapılan temayül yoklamasında da üç aday adayı arasında Hüseyin Turan en yüksek oyu aldığı söyleniyor (Ben Refik abimin yalancısıyım). Şimdi Turan’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyorken, Tahir Sert de bu kadar konuşmadan sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ne aday olur mu? Bence olur.

Yağcıoğlu ne etliye ne sütlüye!

Aynı program içinde, AK Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adayı olarak söz alan Ahmet Yağcıoğlu konuşmasında ne etliye, ne sütlüye bulaştı. Beldesinde yaptığı hizmetlerden ve Büyükşehir’in katkısından söz eden Yağcıoğlu, bana göre yaptığı konuşmasında ‘neden ben aday olmalıyım’ın yanıtını veremedi.

Seçmen listelerinde kargaşa!

Seçmen listeleri dün tekrardan askıya çıktı. Çıktı çıkmasına da, yaşanan karışıklıklar da hak getire. Bundan önceki listede ismi görünen birçok kişinin, dün asılan seçmen listelerinde ismi yer almamış. Vatandaş hangi listeye göre hareket edeceğini düşünürken, muhtarlar da yaşanan durum karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Yerel seçim öncesi büyük karışıklığına neden olan bu son durum karşısında yetkililerin nasıl bir çözüm bulacağını merakla bekliyorum.

Mecliste AKP- AK Parti şaşkınlığı

Her fırsatta ‘AK’ bir parti olduğunu savunan ve bu nedenle AKP kısaltmasına hiçbir şekilde kullanmayan parti mensuplarının, aynı hataya kendilerinin düşmesi şaşkınlık yarattı. Dün gerçekleşen meclis toplantısının, ikinci gündem maddesinde denetim komisyonu oluşturuldu. Tepegözle perdeye yansıtılan Denetim Komisyonu grupları, AKP ve CHP olarak yer aldı. Durumun kısa sürede fark edilmesiyle AKP grubu, AK Parti olarak düzeltildi. Fakat biz basın mensuplarının gözünden kaçmadı tabi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol