Silivri Facebook
banner88

Dinlemek ve anlamak...

Önce buradan çözmeye çalıştım, Fatih’e sevk ettiler, oradakilerle bir türlü anlaşamadık, 2 kez gittim geldim, SSK’ya gittim falan sonra tekrar buradan denedik, araya hatırlı biri girince daha dikkatli dinlediklerini zannettim, bir telefon görüşmesi yaptılar bana bir yetkilinin ismini ve telefonunu verdiler ve o kişinin sorunumu çözeceğini belirttiler.

O kişiyi aradığımda ise bana Silivri Nüfus Memurluğu’ndan faks çekilmesi gerektiğini söyledi. Anladım ki beni dinlemedikleri gibi birbirlerini de dinlemiyorlar. Aslında sorun o kadar basit ama çözebilmek için dinlemek ve anlamak gerekiyor.

Bir taraftan telekulak skandalları gırla gidiyor, öte yandan vatandaşın en basit problemini çözmek için bile dikkatle dinleme ve anlama zahmetine katlanmıyorlar.

Bu umursamazlık ve negatif bürokrasi sadece bize özgü mü acaba?

Geçenlerde bir sabah bankalardaki ödeme işlemlerimi halletmek için evden erken çıktım, işlerimi de nasılsa, sorunsuz hallettim, hava da çok güzel, sahilde bir kahvaltı edip yürüyüş yapayım dedim.

Garsona bir çay ve bir tost rica edeceğim yalnız tostum 3 kaşarlı olsun, margarin de sürün ve kaşarları aksa bile incecik olsun diye rica ettim, alışık olmadık olduğu içinde iki kez tekrar ettim.

Gazetemi alıp, masama oturdum, biraz sonra garson elinde bir tabakta 3 tane kalın ve kuru tostla geldi…………..

Eh ben ne diyeyim artık,  konuştuğum Türkçe ile bunca sene kendimi ifade edebildiğimi zannederdim ama karşınızdaki sizi dinlemeyip, alıştığı rutinden şaşmazsa olacağı bu…

Gelelim bu yazıyı yazarken tekrarını vurguladığım soruna; yerel seçimler yaklaşıyor, benim seçmen kütüğümde oy kullanacağım T.C. kimlik numaram başka hiçbir birimde geçerli değil.

Diğer numaram ise bloke vaziyette ama her an bir problem çıkabilir, bir başkası bu numarayı kullanabilir. T.C. kimlik numarası verildiğinden beri kullandığım numara ile emekli olmuşum, SSK evrakı olduğu gibi çıkarıyor, ama ben SSK Sağlık kuruluşlarından, T.C. Ziraat Bankası’ndaki adıma yatırılan ama şu an bloke durumdaki hakkım olan KEY paramı alamıyorum.

Başıma bir çorap örülmeden bu problemi nasıl çözeceğimi bilemiyorum, stres katsayım arttıkça sağlığım bozulacak diye korkuyorum. Ama bu kısır döngüden de kurtulamıyorum.

Şimdi Ankara’ya bir yazı hazırlıyorum bakalım ne olacak?

Hoşça kalın, sevgiyle kalın…..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol