Silivri Facebook
banner88

KADIN 2

Şiddetle, cinsel veya duygusal taciz ile karşılaşırsanız korkmayın, şikayet edin, siz utanmayın, yapan utansın.

Kızlarınızı okutun, eğitin ki kendi ayaklarının üzerinde duran, aile geçimine katkıda bulunacak, toplumda başı dik, kocasının altında ezilmeyen, 21.inci yüzyılda evdeki demirbaştan farkı olmayan kadınlardan olmasın. Okutun, eğitin ki, onlar da doğuracakları çocukları iyi eğitip, topluma yararlı insanlar yetiştirebilsinler.

Aile Planlamasına çok ama çok dikkat edin. Bakabileceğinizden fazla çocuk yapmayın. Analık ha bire çocuk doğurmak değildir.

Çocuk bakmak da sadece yedirip içirmek değildir, onlara iyi bir gelecek için eğitim veremeyecekseniz fazla çocuk doğurmayın.

Tekrar rica ediyorum kız çocuklarınızın eğitimine daha fazla önem verin, Ahmet Bey’in, Mehmet Bey’in eşi olarak anılmasınlar, toplumda yeri olan saygın, başı dik, üretimde katılımcı birer birey olsunlar.

Erkek çocuklarınıza farklı davranmayın, onları küçük yaştan itibaren kız kardeşleri veya ablaları ile eşit haklara sahip olduklarını anlatarak, kadına, daha doğrusu insana saygıyı öğreterek demokrat olarak yetiştirin ki, büyüdüklerinde gerçek demokrasiyi içselleştirmiş, hazmetmiş olarak yaşasın ve yaşatsınlar.

Şimdi yerel seçimler de yaklaşmışken, siyaseten isteklerinizi elde edebilmek için siyasete aktif olarak katılın, lütfen kendi iradenizle, araştırarak, kendinizi geliştirmeye çalışarak, geleceğiniz için neyi doğru biliyorsanız, hangi partiye oy vermek istiyorsanız o partiyi, başkanını, tüzüğünü, yaptıklarını, yapacaklarını iyice araştırın, öğrenin seçiminizi kendiniz yapın, isteklerinizin takipçisi olun.

Elinizi taşın altına koyun.

Ama mutlaka seçimlere katılın ve oyunuzu kullanın, en büyük vatandaşlık göreviniz olduğu gibi bireysel olarak bu hakkınızı mutlaka kullanın.

Kadın isterse;

Bir Örnek:

Sıfırdan yarattığı HEY Tekstil’le başarıdan başarıya koşan Aynur BEKTAŞ, Batman’lı kadınların umudu oldu, Batman’da kurduğu fabrikada (az da olsa erkek çalışan da var ama)ağırlıklı olarak kadın çalıştırma kararı aldı ve 300 Batman’lı kadın istihdam etti.

Keşke Silivri’li varlıklı kadınlar da Silivri’ye kadın istihdamı artıracak yatırım yapsalar…

Yapabilirsiniz…………

Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol