Silivri Facebook
banner88

Ölüm Allah'ın Emri Ayrılık Olmasaydı!
 
Ülke zor bir süreçten geçerken biz de aile olarak zorlu bir sınav verdik. Umarım kardeşim ve ben elimizden gelenden fazlasını yapmayı becermişizdir.
 
Bu arada cenazemize, akşam duamıza katılanlara, başsağlığı dileyen tüm dostlara teşekkür ederim.
 
Daha ölümün şokunu atlatamadan Kent Konseyi’nin “Madde Bağımlılığı ve Sorumluluklarımız” temalı konferans ve tiyatro oyunu imdadıma yetişti. Allah böyle zamanlarda mutlaka acınızın soğumasına yarayacak meşgaleler veriyor diye düşünüyor insan.
 
Değişim Gazetesi ve sitemizde konu ile ilgili haberleri okumuşsunuzdur, ancak gerçekten görmek gerekiyormuş.
 
Zafer Ercan, konusuna son derece hakim ve 4 oyun öncesi de verdiği konferansta kendini tekrar etmeden değişik saptamalarla ve yaş gruplarına yönelik doğaçlama konuşması ile son derece etkileyiciydi.
 
İzleyici grupları, değişik yaş gruplarından oluşsa da oyunu büyülenmişçesine izlediler.
 
Oyuna gitarı ile eşlik eden Aykut Kuşkaya, ilk gün anneye ağıt temalı şarkısı ile, 2. gün de Barış Manço’nun anısına söylediği; Ölüm Allah’ın emri ayrılık olmasa ve Sessiz Gemi parçalarıyla birçokları gibi beni de ağlattı. Muhteşem bir sesi var, bugüne kadar kendisini nasıl tanımamışım diye hayıflandım.
 
Tiyatro ekibinin performansı olağanüstüydü. Velhasıl ben kendileri ile tanışmış olmaktan onur duydum ve kendilerini ayakta alkışladım.
 
Sanatın ve sanatçının değeri parayla ölçülmez, her şey olabilirsiniz ama sanatçı olmak zor.
 
Kent Konseyi’nin ilk projesi olan; Tarım Hayvancılık ve Köy Komisyonu Başkanı, İlçe Tarım Müdürü, Ziraat Mühendisi Sayın Hasan Güven’in Kent Konseyi Orman Projesi de Silivri’ye büyük kazanımdır; ancak Eğitim, Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu Başkanı, İlçe Spor Müdürü Sayın Adnan Güneysu’nun bu projesi de Silivri’li gençlere çok yararlı olmuş ve olacaktır diye düşünüyorum.
 
Kent Konseyine bu olanağı sağlayan Kaymakam’ımıza, Genç Belediye Başkan’ımıza ve Kent Konseyi Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.
 
Ayrıca 2. gün tüm ekibi muhteşem bir brunch menüsü ile Avalon’da ağırlayan Sevgili Refik Bek ve Sevgili Genel Yayın Yönetmenimiz Cihangir Davutoğlu Silivri’ye yakışan, tanıtımına katkıda bulunacak misafirperverlik örneği gösterdiler, ekip adına onlara da teşekkür etmeyi borç biliyorum.
 
Bu tür organizasyonların daha fazla yapılması ve bunların ulusal basında da ses getirmesini sağlamak için konsey içinde iletişimi arttırmak, araştırmak ve proje üretebilmek için zaman ayırarak  daha çok çalışmalıyız diye düşünüyorum.
 
Hele iletişim çok önemli, biliyorum herkesin işi başından aşkın ama proje üretebilmek, hayata geçirebilmek ve sonuçta yanlış anlaşılmaları önleyerek, hayal kırıklıkları ve keyifsizlikler yaşamamak adına tekrar ediyorum zaman ve iletişim.
 
Her şey daha güzel bir Silivri adına, sevgiyle kalın, hoşça kalın.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol