Silivri Facebook
banner88

19 MAYIS’IN 100. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 MAYIS’IN 100. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü resmi tören programı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşti. Kutlama etkinlikleri festival alanında devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümünde Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Kutlamaların gösteri bölümü festival alanında gerçekleştirildi. Öğrencilerin günün anlam ve önemine uygun şiirler okuduğu ve koro dinletileri yaptığı program halk oyunları ve spor gösterileri ile devam etti.

Kutlama programına Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Cumhuriyet Başsavcı Vekili  Muhammed Burak Gürbüz, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Adalet Komisyon Başkanı Ömer Karagöl, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Can Dağaşan, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve birçok eğitimci ile veliler katıldı. Spor branşlarının toplu gösteri yaptığı programda okçuluk, bilek güreşi, raketli oyunlar gibi spor faaliyetleri de temsili olarak sergilendi.

PARTAL: “TÜRKİYE ÇAPINDA ÇOK GÜZEL DERECELER ALDILAR”

Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Tüm sporcu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Türkiye çapında en güzel dereceleri aldılar. İnşallah bunlar başlangıç olur. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

YILMAZ: “CUMHURİYETİ KORUYACAK YEGÂNE UNSUR TÜRK GENÇLİĞİDİR”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da ödül töreninde yaptığı konuşmada şu düşünceleri paylaştı:  “Çok değerli hemşerilerim, her şeyden önemlisi Mustafa Kemal Paşa’nın en büyük hazinesinin, zorluklar ile kurduğu Cumhuriyetin emanet edildiği genç kardeşlerim… Bizler bugün burada hepimizin Atatürk’ünü anıyor; Milli Mücadele’nin, milli şahlanışın 100. yılını idrak ediyoruz. Bugünü anmak ne kadar önemliyse, Atatürk’ü anmak, anlamak, anlamlandırmak, Atatürk’ün koyduğu ufuk çizgisini, onun ülküsünü anlamak da her şeyden önemli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak, koruyacak ve geleceği inşa edecek yegâne unsur Türk gençliğidir. Bugün 19 Mayıs’ın 100.yılını idrak ederken, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e de lider ülke Türkiye olarak ulaşmayı temenni ediyorum. Hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ SAHNEDE ALDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini ilçe protokol üyelerinden aldı. Taekwondo dalında 34 kg Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonu Alara Akbaş ile Okul Sporları Bilek Güreşi Türkiye derecesi alan öğrenciler; 60 kg sağ kol Türkiye İkincisi Gülcan Duran, 60 kg sol kol Türkiye Üçüncüsü Selenay Akmercan, 70 kg sol kol Türkiye Üçüncüsü Aleyna Öztürk ödüllerini İlçe Kaymakamı Ali Partal’dan aldı. Liseler arası “100.yılda 19 Mayıs” konulu Kompozisyon, Resim ve Şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler; Şiir dalında birinci Yunus Yürümez, kompozisyon dalında birinci Emel Odabaşı, resim dalında birinci İlknur Muhacir ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’dan teslim aldı. Yine Taekwondo dalında, MEB Türkiye Gençler Taekwonda Şampiyonası İkincisi Halil Eren Muslu, Kyokushin Karate Türkiye Şampiyonası Üçüncüsü İlbey Selçuk’un ödüllerini İlçe Adalet Komisyon Başkanı Ömer Karagöl verdi. Son olarak Kyokushin Karate Türkiye Şampiyonası Üçüncüsü Osman Rauf Uçan, Karate 45 kg Minik-Yıldız Türkiye İkincisi Güzide Canan Taphasanoğlu ödüllerini İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka’dan aldı. Protokol üyelerinin sahnede görevli öğretmenlere teşekkür etmesi ile tören sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol