Silivri Facebook
banner88

Belediyeden Hamilelik Okulu...

 Avcılar Belediyesi’nden Hamilelik Okulu

 

Avcılar Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin standartlarından olan “Kadın Dostu” belediyecilik anlayışı gereği kadınlara yönelik projelerine devam ediyor.

 

Anne adayları için örnek bir sosyal sorumluluk çalışması başlatan Avcılar Belediyesi, ücretsiz hizmet verecek “Sertifikalı Hamilelik Okulu” açıyor.

 

Anne Adaylarına Profesyonel Destek

 Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, ‘Hamilelik Okulu’ ile anneliğe ilk adımı atmış olan anne adalarına hamilelik süreçlerine ve doğum sonrası dönemlerine profesyonel destek sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Başkan Dr. Toprak,  “Anneliğe ilk adımı atmış olan kadınlarımızı bilinçlendirmek, hamilelik süreçlerini ve doğum sonrası dönemlerini daha doğru ve bilinçli bir şekilde geçirmelerine profesyonel destek ve katkı sağlamak amacıyla Avcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından açılacak olan ‘Hamilelik Okulu’ndan bütün anne adaylarımız faydalanabilirler” dedi.

 

Adım Adım Doğuma Hazırlık

Avcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje anne adayları ve anne olmayı düşünen kadınları ilgilendiriyor. Hamilelik planı yapan ya da hamile olan kadınların hamilelik eğitimi alabileceği bir kurs düzenleyecek olan Avcılar Belediyesi, katılımcılara sertifika da vereceği “Hamilelik Okulu” adında bir eğitim programı düzenliyor.  Dört hafta ve haftada bir gün olarak gerçekleştirilecek olan eğitim, ‘Hamilelik Süreçleri, Lohusalık ve Depresyon, Hamilelerde Beslenme, Yenidoğan Hastalıkları ve Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” konularını kapsıyor.  

Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan ‘Hamilelik Okulu’ eğitimleri 5 Ekim Pazartesi günü  saat 15.00’de ilk programla başlıyor.

 

Anne Adayları Ücretsiz Olarak Faydalanabilecek

Hamilelik öncesi, hamilelik dönemi ve doğum sonrası dönemde yapılması gerekenler ile dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirilecek kadınlar, eğitim programı ile gebelik dönemini daha doğru ve bilinçli bir şekilde geçirme şansı da elde edecekler. Ücretsiz organize edilen Hamilelik Okulu ile anne adayları merak ettikleri konuları uzmanlara danışabilecek, kaygılarından da kurtulabilecek.

 

Sertifikalı Hamilelik Okulu’na katılmak ve konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler Avcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 444 6 989 / 2200 numaralı telefonundan bilgi alabilirler.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol