Silivri Facebook
banner88

Halk Meclisi Toplandı...

 HALK MECLİSİ SAYALAR’DA TOPLANDI
İlçe genelinde yapılacak çalışmaların birlikte karar verildiği Silivri Belediyesi Halk Toplantıları, Sayalar Mahallesi’nde devam etti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Mahalle Konseyleri kapsamında gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen, halkın yaşadığı yerin eksiklerini ve yapılacak çalışmaları belirlediği Halk Toplantılarında hemşerileriyle bir araya gelen Başkan Işıklar, ekibiyle birlikte Sayalar Mahallesi’ndeydi.

 

MUHTAR TATAR: “SİLİVRİ BELEDİYESİ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

Sayalar Muhtarı Mustafa Tatar, toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Silivri Belediyesi ile çok iyi diyaloglar halindeyiz. Silivri Belediyesi bize itibar ediyor, yapmış olduğu hizmetler de bunun en güzel göstergesidir. Bugüne kadar belediyemizden ne talep ettiysek, imkânlar ölçüsünde her isteğimiz yerine getirildi. Bundan dolayı başkanımıza,  belediye çalışanlarına, başkan yardımcılarıma ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum.  Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Herkese çok teşekkür ederek, saygılar sunuyorum.”

 

BAŞKAN IŞIKLAR: “İLÇEMİZ ÇOK ÖZEL BİR BÖLGE”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Sayalar Halk Toplantısındaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Beraber yöneterek, ortak aklı bulmak, kaynak ve imkânları düzgün kullanmak, yapılacak işlerin önceliğini belirlemek, birlik ve beraberlik içinde, her şeyi konuşarak, dertleşerek sorunlarımıza çözüm bulduğumuz yönetim anlayışımızı ilçemizin tüm mahallelerinde hayata geçirdik. Mahalle Konseylerimiz ile hey ay düzenli, yılda da bir kere geniş katılımlı toplantılar yaparak sorunlarımıza ortak akılla, halk meclislerimizde çözüm buluyoruz. Doğrusu da bu! Bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığım bütçe konuşmasında da bahsettim. Tarıma ve hayvancılığa daha çok önem vermemiz gerekiyor. Bu kırsal kesimleri kalkındırmak için yada ayrı bir statü ile yönetmek için çaba göstermeliyiz. Muhtarlarımız var ama bütçeleri yok, yapacakları iş elinden alınmış sadece bir mühürleri kalmış durumda. Yetkileri yok! Belediyeler de aynı şekilde. Silivri İstanbul’un çok özel bir yeri. Hem tarım var, hem sanayi var, Silivri’nin ayrı yönetilmesi lazım ayrı bir kanunla, ayrı bir düzenleme yapılması lazım. Bu akşam bir yıl boyunca neler yapmışız, önümüzdeki yıl neler yapacağız paylaşmak ve sizlerin de görüşlerini almak için geldik. Sizlerin görüş ve önerileri, düşünceleri ile 2016 yılı bütçemizi programlayacağız” dedi. İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Işıklar, Sayalar Mahallesi’nde yapılan ve yapılacak olan çalışmaları sunum eşliğinde paylaştıktan sonra, vatandaşlardan gelen soru ve önerileri dinledi.

 

SAYALAR MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Sayalar Mahallesi’nde 200 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı, 250 metrekare 8’lik beton parke taşı, 1300 metre beton yol bordür imalatıyla Meydan Düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Kapalı Pazar Yeri’nde düzenleme çalışmaları yapıldı. Toplam 4600 metrekare beyaz tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi gerçekleştirildi. Muhtarlık binası çevresinde düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapıldı. Sayalar Mahallesi Okulu’na 360 kg sıvı malzeme ve 50 çöp rulosu ile 226 kg boya verildi. Sayalar Çocuk Parkında mevcut alana kauçuk zemin yapılarak yeni oyun grubu takıldı, kent mobilyası montajı yapıldı. Elektrik panosu bakım onarımı, ağaçlandırma ve sulama çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır. Sayalar Camisi iç ve dışında düzenli bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Mevsimlik çiçek dikimi ve kent mobilyası montajının yanı sıra, camide elektrik tesisatı bakım ve onarımları da yapıldı. Sayalar Futbol Sahasında zemin düzenleme çalışmaları yapıldı, sahanın etrafı tel çit ile çevrildi. Çimlendirme çalışmaları da yapılan futbol sahası yemyeşil bir görünüme kavuşturularak, atıl görünümünden kurtarıldı. Mahallede ağaç budama, sulama ve çim biçim çalışmaları da Silivri Belediyesi tarafından yapılmaktadır.

 

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Sayalar Mahallesi Kapalı Pazarın kuzey cephesi kapatılarak, çevre düzenlemesi yapılacak. Çalışmalar başlatıldı. Kantar binası bakım, onarım ve tadilatı yapılacak. Mahallede mülkiyeti belediyeye ait olan binaların bakım ve onarımları gerçekleştirilecek. Muhtarlık hizmet binasına doğalgaz tesisatının yapılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Otlak Sokak’ta 400 metre yağmur suyu hattı döşemesi yapılacak. 

Anahtar Kelimeler:
SayalarHalk Meclisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol