Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ KÖY PAZARI CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

SİLİVRİ KÖY PAZARI CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın önemli projelerinden biri olan Silivri Köy Pazarı hayata geçiyor. 31 Ocak Cuma saat 11.00’da tarihi Kısa Köprü yanında gerçekleşecek açılışa tüm Silivrililer davetli.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın çiftçiye ve üretime destek çalışmaları kapsamında projelendirdiği Silivri Köy Pazarı’nın inşası tamamlandı. Silivrili çiftçilerin ürettiği doğal ürünleri aracı olmadan tüketici ile buluşturma amacıyla yapılan Köy Pazarı Projesi hayata geçiyor. Silivri Sahili tarihi Kısa Köprü yanında daimi olarak kurulan, 40 adet ahşap ve modern tezgâhtan oluşan yarı kapalı köy pazarında Silivrili çiftçiler tarafından üretilen doğal ürünlerin satışı yapılacak. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın üretici ile tüketiciyi doğrudan buluşturacağı proje 31 Ocak Cuma saat 11.00’da açılacak.

KİMLER ÜRÜN SATIŞI YAPACAK?

Silivri Sahili Kısa Köprü yanında kurulan köy pazarının korunaklı ve modern 40 tezgâhında Silivri’nin köylerinde üretilen doğal ürünler satışa sunulacak. İlçede üretilen ürünler aracıya veya toptancıya gitmeden doğrudan tüketici ile buluşacak. Üretici kooperatifler, birlikler ve derneklere de tahsis edilen tezgâhlarda yaş sebze, meyve ve kuru gıda satışı yapabilecek. Silivri’de Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı veya İlçe Tarım Müdürlüğünden belge almış çiftçiler, kura ile dönüşümlü olarak ürünlerini köy pazarında satma imkânı bulabilecek.

HER BİRİ ORGANİK ÜRÜNLERİ BU PAZARDA BULACAKSINIZ

Yaş sebze – meyve, turşu çeşitleri, bal, reçel çeşitleri, erişte, kuskus, kesme makarna, tarhana, soslar, salça çeşitleri, kuru bakliyatlar, kurutulmuş meyve çeşitleri, yumurta, baharat çeşitleri ve süt ürünleri ( peynir, kaymak, tereyağ, yoğurt vb.) gibi tamamı doğal içerikli ürünler  Silivri Köy Pazarı’nda satılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol