Silivri Facebook
banner88

Silivri Merkezde İlk Üniversite...

 RUMELİ ÜNİVERSİTESİ 2016’DA EĞİTİME BAŞLIYOR

Balcı Vakfı tarafından kurulan İstanbul Rumeli Üniversitesi, önümüzdeki yıl Silivri’de eğitim öğretime başlıyor.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde Silivri Yeni Mahalle’de kurulan üniversitenin, 2016- 2017 eğitim öğretim yılında derslere başlayacağını müjdeleyen Rektör Aynural, hazırlıkların devam ettiğini dile getirdi.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ ÇEVRESEL ŞARTLARI İYİLEŞTİRECEK

Üniversitede Siyasal Bilgiler, Mimar ve Mühendislik Fakülteleri, Sanat ve Tasarım, Hukuk, Tıp Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Fakülteleri’nin bulunacağını söyleyen Rektör Aynural, düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Işıklar, üniversiteye giden yolların asfaltlanması, sosyal yaşamın devamını sağlayacak çevresel şartların iyileştirilmesi, fiziki düzenlemelerin yapılması konusunda tam destek vereceğini söyleyerek, desteklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

 

ÜNİVERSİTEDEN KAVAKLI’YA EK BİNA

Gerçekleşen ziyarette İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin, Silivri Belediyesi tarafından Kavaklı Mahallesi’nde üniversite alanı olarak işletilen alana ek bina yapması konusu da görüşüldü. Silivri Yeni Mahalle’de bulunan ana kampüsten Kavaklı’ya devam eden 2,5 kilometrelik yolun bağlanmasıyla, iki kampüsün birbirine ulaşımın kolaylaşacağı konuşulurken, ek kampüs binasının ilerleyen zamanlarda gündeme gelebileceği görüşüldü.

 

IŞIKLAR: “SİLİVRİ EĞİTİM BAŞKENTİ OLACAK”

Silivri’nin eğitimin başkenti olacağını söyleyen Başkan Işıklar: “İlçemizin üniversiteleşmesi ve bilim kenti olması konusunda ortaya koyduğumuz çabalar sonuç veriyor. Silivri’nin çağdaş, modern, geçmişindeki aydınlık yapısını geleceğe taşınmanın en temel yolu; üniversiteler, bilimsel ve teknolojik alanları da içinde barındıran fiziki yapısını geliştirerek mümkündür. Bir üniversitenin bir şehre neler kattığını, neleri değiştirdiğini biliyoruz. Silivri; bilim ve teknolojinin, araştırma- geliştirmenin, eğitim ve buna dayalı hizmet sektörlerinin gelişeceği bir bölge haline gelecek. Üniversitesinin bölgemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
Silivri Rumeli Üniversite

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol