Silivri Facebook
banner88

Gürültü yapmayın CHP uyanmasın

Turan hakkında çıkan olumsuz iddialardan sonra bazı kesimler aday olmayacağına inanıyordu. Bu durum hem CHP’nin, hem de “çarşaflı” adaylarımızdan olan Tahir Sert’in işine yaramadı diye düşünüyorum. Bu durumda gazetelerin orta göbek sayfaları Sert’e ayrılmaya devam eder. Ama sayfalar kapandıkça bir yerler açılıyor haberleri yok. Adaylar Aralık sonuna kadar belli olacak ve açıklanacak. O gün geldiğinde Sert’in umduğunu bulamayacağını tahmin ediyorum. Kaldı ki, ilçe örgütünü de arkasına alıp adaylığını güçlü bir şekilde ilan etseydi daha da iyi olurdu. Neyse bu konulara girmeyelim. Sert kayaya çarpmayalım.


AK Parti’nin adayının kesinlikle Turan olacağını düşünenlerdenim bende. Yağcıoğlu ihtimali de var ama o biraz zayıf gibi. Birileri bu düşünceme kızsa da, eğer CHP’de Selami Değirmenci aday olmasa yandı gülüm keten helva. CHP bundan sonra iflah olmaz. Hâlâ sessizlik içindeler. Daha adaylık belirlenmesinde bile sürüncemede kalan CHP, yol ala dursun bakalım. Asıl bomba aday belli olduğunda patlayacak. Abdullah Yıldırım her ne kadar “Adayımı genel merkeze Işıklar olarak bildirdim” sözünü “şaka yapmıştım” diyerek geri alsa da (koskoca ilçe başkanının bu kadar önemli bir konuda şaka yapması da ilginç) zaten onun ismini vermesi herkesçe bekleniyor. Her şakanın altında bir gerçek payı yok mudur zaten? Ben bu kanaatteyim. Her zaman dediği gibi Yıldırım’ın sözü adaylık belirlenmesinde son söz ise (yok öyle bir şey yahu), Işıklar aday olur. Bence olamaz.
Örgütün önünde malum isim aday ol(a)madığı için davullu zurnalı halaylar bile çekerler vesselam. Ama çok güvendiğiniz dağlara bazen kar yağabiliyor.  “Allah Yıldırım’ın gönlüne göre versin” demekten başka çare yok. Seçim kaybedilse bile Işıklar aday oldu diye sevinebilirler bile. Kimsenin benim sözümle hevesinin kırılacağını sanmıyorum ama hani “Ölüyü çok yıkarsanız” diye başlayan güzel bir atasözü vardır.
İstenmeyen çocuk meselesine döndü bu olay. Ama istenmeyen evlat bir patlama yaparsa arkasından parçaları toplamaya başlar birileri. Hala şu aday olsun, yok bunun aday olması lazım, bununla seçime gidersek alırız, şununla kaybederiz demeye devam etsinler. Aday adayları da birbirlerinin yüzüne gülüp “aman canım hep beraberiz birlikte çalışacağız” demeye devam etsin.
Atı alan Üsküdar’ı geçecek gibi bu seçimde. Değirmenciye olan husumet, ne kendilerine ne de CHP’ye gönül vermiş vatandaşa yarayacak. Tek kurtuluşları Değirmenci’nin tekrar aday olması.

CHP’den Kırkıcıya destek gelmez

Gelelim Süheyl Kırkıcı’ya… Önceki gün düzenlediği toplantısında istifa ettiğini duyuran ve iki lafının birinde solun birleşmesi gerektiğini savunan Kırkıcı, inceden inceye CHP’ye gönderme yapa dursun, onların gözünün görmesine imkân yok. Dedim ya uyuyorlar, rahatsız etmeyelim. Bir sabah kalkarız, bakarız Değirmenci aday olmuş. Kâbus gibi bir rüyanın arkasından CHP’de (bazı kişilerin) dudakları uçuklamış falan. Güler eğleniriz biraz.
Kırkıcı’nın söylediği her şeye katılıyorum. Birlikte çalışma anlamında gönderme yaptığı CHP’den kendisi için bir adım geleceğine ihtimal veremiyorum. Malumunuz şu anda o modda değiller. Kendilerinin daha önemli işleri var. Zaten bahsettiği destek de gelmezse Kırkıcı ÖDP için çalışmalarına devam eder.
Bir süre daha merakla adayların belli olmasını bekleyeceğiz. Zaten az bir sürede kaldı. Asıl adaylar açıklandıktan sonra birilerinin karın ağrısı başlayacak. Son olarak Turan’a tekrar hayırlı olsun. Gerçekten tekrar aday olmayı hak ediyor. Söylediği gibi heyecanı önceki gün adaylığını açıklarken de belli oluyordu. Çalışanın karşılığını alması kadar güzel bir şey var mı?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol