Silivri Facebook
banner88

AŞ, İŞ, İŞSİZLİK...
Medya’nın hemen hemen tümü aylar önceden bir dünya ekonomi krizinin kapımıza gelmekte olduğunu yazdı çizdi.Bunları birer fantezi olarak yorumlayıp,bize aşırı alım hırsıyla bütçelerin üstünü adeta hoyratça zorladıkça zorlayıp açıp durdu.Peki kim?
 
Bunca bir şey olmaz, kuvvetliyiz balonlarıyla,” toplum” hem uyutuldu, hem de gerekli önlem ve tedbirler gereği gibi alınmadı , şu veya bu sebepten alınamadı!.Tüketim edebiyatı pompalandı durdu.Toplum gücünün ötesinde sarfiyatçı, hatta biraz da hoyratça şartrlandı.Bizim nesil hep “yorganına göre ayağını uzat” yaşam tarzıyla mutluluğu bulmağa çalıştı. O nesil, etrafımız kan barut kokusuyla kuşatılmasına karşın yine de  mutluydu.Samimi ve gerçekçi olalım, bugün bu anlayış ve huzur var mı? Aile dirlik ve birliği yanında, mütevazi kazançlarla, okuma vardı, tiyatro vardı, sinema vardı, doğal görselliğin her tür güzelliği doyuruyordu insanlarımızı…
 
Bugün, baş köşede TV. kanallarının beyinleri şartlandıran ve donduran yapay görüntüleriyle, özentiye şartlandırma, kazanç hırsının kural tanımaz yöntemleriyle lüks ve çekici hayatın renk cümbüşü yeni nesillerin aklını başından alıyor.Aldıkça almak, yaşadıkça yaşamak, bulunduğun noktaları şartların ne olursa olsun aşmak ve hep hırsla aşmak…İşte, gelinen nokta da toplumun bu şartlandırılmasını da aramak gerekmez mi?
 
Kısaca bu görüntü açılımını iyi tespit etmeden, yaşanan ekonomik sıkıntının neden ve niçin’leriyle, çarelerini, hep yanlışlar da arar dururuz…
 
Bugün, TERÖR, KAPKAÇ, VURGUN VE SOYGUNLAR ülkemin baş belasıysa, bunun temelinde ki SORUN VE ÇARELERİ, SİYASAL ANLAYIŞ VE OY ENDİŞELERİNİ İRDELERKEN, TÜM YAKLAŞIMLAR DA ARAMAK GEREKİR..
 
ÖNCELİKLE İSTİKRAR VE YASAL DÜZENİN TAVİZSİZ İŞLEMESİYLE,emek veren, iş veren, çalışan ve çalıştıran her kesimin huzur ve endişelerini törpüleyen her tür sıkıntıyı yok edecek GÜVEN ve İSTİKRARI TAVİZSİZ sağlamak şart…
 
Yıllardır ithalat ve açlığı doyururcasına ÇİN’DEN varıncaya kadar,yapılan  hazır girdiler, sanayi ve iş yapan, üretken imalatçıları ve onunla çalışma zorunda olan iş veren çevreleri zorladı.Bugün hüzünle izlesek de işte geldiği noktayı yarattı. Orta da görüntü!
 
İŞ ve AŞ SORUNU, İŞSİZLER YIĞININI ÇOĞALTIRKEN, bugünleri de aramamak için, ÇAREYİ KENDİMİZDE ARAYIP DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULABİLMEK ve MİLLİ HEDEFLERE YÖNELMEK ÖNCELİKLE  ŞARTTIR, UNUTULMASIN…İŞTEN ÇIKARMALAR DERHAL RADİKAL ÇARELERİYLE DURDURULMALI. İŞSİZLİK VE AÇLIK KÖTÜLÜĞÜN ÖNCÜSÜDÜR. UNUTMA!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol