Silivri Facebook
banner88

GENÇLERLE
Yaz aylarının çoğunu geçirdiğim ve çok sevdiğim Silivri’de, mütevazi yazlık dairemin hemen girişin de gölgelik veren bir erik ağacı ve girişte küçük de bir hol var. Bu mahalli ilk, orta-lise çağında ki gençler günün hemen her saatin de küçük gruplar halinde mesken tutarlar. Belki onlar da haklı. Bir site yapılırken çocuk ve gençler için yeterli bir bölüm ayrılmaz ve onlara hitap edecek sahalar düşünülmezse, işte böyle çok yönlü yakınma ve rahatsızlıklar, top ve yüksek volümlü şamatalardan rahatsızlıkların yakınmaları her sene tekrar eder durur…
Konumuz bu konu değil ama, zaman zaman burada ayak üstüde olsa gençlerle kısa sohbetler yaptığım için, burayı tanıtma yararlı olacak !
Daha küçükler top, orta ve lise ilkler de olan ve merdivenlerde oturan gençler sağ olsunlar bana yol verirken, baktım gürültü rahatsız edici boyutlarda ! Gençlere, gelin birkaç dakika ayaküstü sohbet edelim, dedim.
Sanırım iki farklı yaş grubundakiler sekiz on kişi kadardı…
Hepsi, sağolsun saygıyla kulak verdi ve dinlemeğe başladılar…
Ben, bakın sevgili gençler, çok basit birkaç ilginç soru soracağım. Umarım hepiniz birden cevap vereceksiniz. Ricam, parmak kaldırarak cevaplarınızı alacağım...
Çok mutlu da oldular !..
Soruyorum ;
Bugün dinsel önemli bir gün (Hatta cin gibi bir yavrunun dedesi de, hol-taşlığın hemen kapısı açık daire bölümde oturuyordu. Torunu ile onu da davet ettim, dinlemeğe geldiler …) , sanırım bunu hepiniz bileceksiniz !
Bu grup, ilk okulu bitirmiş üst sınıflara geçenlerdi.
Hep bir ağızdan, “Biliyoruz, bugün kandil…”
Ben, aferin bildiniz. Peki, önemli olduğuna göre, özelliği veya açıkçası nedir bu kandilin tanımı ! Olabilir, cevap yok. Kısaca izah ettim. Ve bugün, tüm büyüklerinizin kandilini kutlayın, hayır dualarını bolca alınız…
Biraz daha büyükleri de gruba alarak soruyorum, “Peki, biz de kaç tane dinsel bayram vardır…”, yarım yamalak da olsa, net cevap yok !..
Buradan yola çıkarak, “Peki kaç tane Milli Bayram vardır.” diye soruyorum. Kahroluyorum, yine net cevap yok…Sohbet de, onlara verilmiş olduğuna inandığım bu asal bilgileri hatırlattığımı sanıyorum !..
Ve zaman zaman yaptığım bu kısa sohbetler de,  belki çağdaş teknolojik bilgileri olsa da, bizi biz yapan kültür alt yapılar maalesef acı sinyaller veriyor…Milli benlik ve genlerimizi pekiştiren ve özellikle de MİLLİ MÜCADELE VE KURTULUŞ SAVAŞININ öncesi ve sonrasını yeni nesilleri çok, hemde çok iyi eğitmeli ve öğretmeliyiz !..   
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol