Silivri Facebook
banner88

Ne oldu bize? Toplumsal cinnet mi geçiriyoruz?

Bırakın geçmişi, bu son bir iki ay içinde ki ürpertici cinayetleri kısaca hatırlarsak, inanılması güç tabloyu görürüz…
Yazı yazma ve anlayış tercihimiz, daima, vahşi ve şiddet olayların uzağın da kalıp, ürkütücü görüntüleri yazmamak olmuştur.
Özellikle TV.ler de bu korkunç görüntülerin sergilenmesine öteden beri karşıyım…Etki ve tepki örneklerini de çok görmüşüzdür!

Ancak, son aylarda durum öylesine vahim boyutlar da gelişiyor ki, değinmemek, göz ardı etmek, mümkün değil…
17 yaşında talihsiz güzel bir kızın, başına gelen vahşet, bir aileden aynı gün 4 kişinin katledilip yolun kenarına atılması, merhamet duygularının dahi silindiğini gösterir utanç verici ürpertici görüntüler…
Peki ne oldu da bu güzelim toplum böylesine CİNNET KRİZİ GÖRÜNTÜLERİ GİBİ, İLKEL VAHŞET’LERE YÖNELDİ !..
DEVLETİN YETKİLİ VE ETKİLİ BİRİMLERİNİN DÜŞÜNMESİ, PSİKOLOG, SİVİL VE TOPLUMSAL KURULUŞLARIN TÜMÜNÜN KONUYA ÇOK CİDDİ ÇARELER ARAYIP, RADİKAL ÖNLEMLERLE KESİN TAVIRLAR KONMASINI GEREKTİRİYOR…
Bunların, basit birer cinayet gibi algılanması da mümkün değil artık…Görüntüler, endişe verici boyutlar da !
ÇÜNKÜ, YAYGIN VE BİRBİRİNİ ÇAĞRIŞTIRIR  DURUMLAR, YANIBAŞIMIZA KADAR GELMİŞ SİNİR BOZUYOR…
BİZCE, A.BİRLİĞİNDEN YANSIYAN, HOŞGÖRÜ VE MÜSAMAHAYA DAYANAN ILIMLI CEZALAR, MEDENİ YASAL KURALLAR, TOPLUMA BOL MU GELİYOR YOKSA!..                   
Bu hassas konu, teknik olarak alanımız dışın da. Ancak, bizim üzerin de durduğumuz nokta, OLAYLARIN VAHİM BOYUTLARA ULAŞIP, TOPLUMSAL BİR CİNNETİN ÜRKÜTEN GÖRÜNTÜSÜNE DİKKAT ÇEKİP, ACİL ÇARE VE ÖNLEMLERİN ALINMASIDIR..
Bol görüntülü bu haberleri, iletişim araçlarının da olduğunca kısıtlayıp, cinayet haber boyutlarını daraltıp, özenti ve tahrik gibi muhtemel örnek alınmaları da olduğunca önler sav’ını akla getiriyor.

AYRICA, MEDYAMIZIN, şiddet içeren tefrika romanları gibi verilen BU HABERLERİ, KENDİ BÜNYESİN DE SINIRLAYIP DİSİPLİNE ETMESİ, ÖNLEYİCİ BİR YOLU DA AKLA GETİRİYOR.
SİYASİ VE EKONOMİK SIKINTILAR BU GÖRÜNTÜLERE NEDEN OLAMAZ. TOPLUM, BU ÇAĞ DIŞI VAHŞETİ KENDİ ÖNLEMELİDİR.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol