Silivri Facebook
banner88

48. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT FESTİVALİ BAŞLADI

13- 18 Temmuz 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinliklerinin ilk günü coşkulu etkinliklerle kutlandı. Meşhur Silivri yoğurdunun ününü tanıtmak ve bu kapsamda gerçekleşen kültürel, sosyal etkinliklerle; sevgi ve barış çerçevesinde dostlukların sağlanmasını hedefleyen 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Festival, Silivri Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Anıtına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

TEMSİLİ YOĞURT SATICILARI AYRAN VE YOĞURT DAĞITTI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğini yaptığı kortej yürüyüşüne, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Elif Uzun, Yılmaz Kandemir, Abdullah Yıldırım, Ayhan Otlatıcı ve Murat Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Başkanı Ender Gezici, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ömer Duman, Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gösteri grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul’un eski yoğurt satıcılarını canlandıran temsilciler, kortej boyunca ayran ve yoğurt dağıttı.

YOĞURT FESTİVALİNDE SANAT RÜZGARI
48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Silivri Belediyesi Halk Oyunları Ekibi folklor gösterisi gerçekleştirdi. Törenin ardından önce Günay Çay Bahçesi’nde hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Yerel fotoğraf sanatçılarının Silivri konulu resim sergisi, büyük beğeni topladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, protokol üyeleriyle birlikte fotoğrafları tek tek inceleyerek, fotoğraf sanatçılarını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

TARİHİ YOĞURTHANEDE AÇILIŞ KOKTEYLİ
Fotoğraf Sergisi’nin açılışının ardından, Tarihi Yoğurthanede Resim Sergisi açılışı ve festival açılış kokteyli ile birlikte gerçekleştirildi. Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’un da katıldığı açılış kokteylinde, protokol üyeleri resimleri çello ve gitar resitali eşliğinde inceledi. Kokteyl sırasında Silivri’nin fotoğrafları, tarihi ve kültürel değerleri ile mahallelerinin yer aldığı Silivri Belediyesi Tanıtım Filmi beğeniyle izlendi.

IŞIKLAR: “FESTİVALLER DAHA COŞKULU KUTLANACAK”
Festival kapsamında gerçekleşen etkinlikler akşam Silivrispor Kulübü önünde kurulan festival sahnesinde devam etti. 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinliklerinin ilk gece sunuculuğunu Ömer Sebahattin Çetin üstlendi. Programa sürpriz grup olarak dâhil olan Büyükçekmece Barış Manço Kültür Merkezi 7’den 77’ye Ritim Grubu, tef ve davul eşliğinde çaldıkları şarkılarla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. 7’den 77’ye Ritim Grubu’nun gösterisinin ardından, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, grup şefine plaket, yoğurt ve çiçek takdim etti. Gerçekleşen gösterinin ardından açılış konuşması yapan Başkan Işıklar: “Silivri’mizin kültürel mirası haline gelen yoğurt festivali, bundan sonra daha büyük bir coşkuyla, daha da artan bir heyecanla kutlanacaktır. 48 senedir süren bu heyecanı, yoğurt kültürünü, özellikle Silivri’nin tarihi dokusunu, fiziki güzelliğini anlatmak için geçmişten bugüne kadar emek harcayan herkese teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Dünyada, ülkemizde ve ilçemizde yaşanan ekonomik krizden, sosyal bir çalkantıdan, zor bir dönemden geçiyoruz. Bunun için bu festivalin çok mütevazı bir şekilde, yerel olmasını arzu ettik. Çok kısa bir sürede festivalimize hazırlandık. Bundan sonraki festivallerimizin daha coşkulu kutlanacağından emin olabilirsiniz. Bu yıl bir başlangıç olarak, festivalimizin yerel olmasına, çok bütçeli olmamasına ve bunun yanı sıra kendi çocuklarımızın, kendi arkadaşlarımızın, komşularımızın burada yaptıklarını yaşatmayı ve sergilemeyi düşündük. Bu çaba içerisinde olan ve burada emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Silivri’de herkesin beklediği eşitlik ve hakkaniyet özlemi var. Hepinizin aydınlık Silivri özlemlerini gönülden paylaşıyorum. Bize bu heyecanı veren sevdiklerimize, buradaki arkadaşlarımıza, festivalin oluşmasına katkı yapan sponsorlarımıza, güvenlik güçlerimize, basın mensuplarına ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve sözü sanata bırakıyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.
 
GRUP NOSTALJİ’DEN GEÇMİŞE YOLCULUK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşmasının ardından sahne alan Abdi Metinoğlu ve Grup Nostalji, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. Bas- gitarda Umut Özgüler, gitarda Yakup Özgüler, klavyede Tayfun Güven, perküsyonda Hasan Metinoğlu, davulda Abdi Metinoğlu ve solist Nazan Yılmaz’ın yer aldığı Grup Nostalji, gece boyunca 80’li yılların şarkılarını seslendirdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Grup Nostalji’nin konser bitiminde Başkan Işıklar, grup üyelerine plaket, yoğurt ve çiçek vererek, teşekkür etti.

 


48. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT FESTİVALİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI


15 TEMMUZ 2009- ÇARŞAMBA (III. GÜN)

Saat 10.00  Plaj Voleybolu Turnuvası
  Yer: Silivri Sahili Kumluk Mevkii

Saat 12.00 Tavla Turnuvası
  Yer: Elmas Çay Bahçesi

Saat 14.00 Satranç Turnuvası
  Yer: Mega Saray

Saat 17.00  Çocuk Etkinlikleri
  Palyaço gösterileri ve Yüz Boyama
  Yer: Eski Beyaz Saray Alanı

Saat 21.00 Capoeira Gösterisi
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 21.30 Basingsee Grubu RAP Konseri
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 21.45 Yoğurt Yeme Yarışması
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 22.00 Eğitim Sen katkılarıyla Özgün Müzik Konseri
  İbrahim ORÇİN, Özlem Altan YILDIRIM ve Alptekin YILDIZ
  Yer: Silivrispor Kulübü önü


16 TEMMUZ 2009- PERŞEMBE (IV. GÜN)

Saat 10.00  Plaj Voleybolu Turnuvası Final
  Yer: Silivri Sahili Kumluk Mevkii

Saat 12.00 Tavla Turnuvası Final
  Yer: Elmas Çay Bahçesi

Saat 14.00 Satranç Turnuvası Final
  Yer: Mega Saray

Saat 17.00 Çocuk Etkinlikleri
Palyaço gösterileri ve Yüz Boyama
  Yer: Eski Beyaz Saray Alanı

Saat 20.00 Festival Kapsamında Gerçekleşen Turnuvaların Ödül Töreni
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 20.30 Silivri Belediyesi Kültür Evi Kursiyerleri Gitar Resitali-
Grup Denizaltı Konseri
Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 21.30 Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 23.00 Ehliman ve Sibemol Grubu Konser
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

17 TEMMUZ 2009- CUMA (V. GÜN)

Saat 16.00 Kolan Hastanesi katkılarıyla düzenlenen sağlık semineri
Doç. Dr. Hasan Mirzai
  Yer: Silivri Sahili Orta Çay Bahçesi

Saat 17.00  Çocuk Etkinlikleri
Palyaço gösterileri ve Yüz Boyama
  Yer: Eski Beyaz Saray Alanı

Saat 21.00 Murat MERMER Konser 
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 22.30 Silivri Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 23.00 Burhan ÖCAL ve Suat ATEŞDAĞLI Konser  
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

18 TEMMUZ 2009- CUMARTESİ (VI. GÜN)      FİNAL

Saat 17.00  Çocuk Etkinlikleri
Palyaço gösterileri ve Yüz Boyama
  Yer: Eski Beyaz Saray Alanı

Saat 18.00 Yoğurt Mayalama Yarışması
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 20.30 Efe Özgür YILDIRIM Şiir Dinletisi
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 21.00 Deha Özer ŞENAY Konser
  Yer: Silivrispor Kulübü önü

Saat 22.30 Zerrin ÖZER Konser
Havai fişek gösterisi
Yer: Silivrispor Kulübü önü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol