Silivri Facebook
banner88

86 Ergenekon Sanığı İçin 85 Gardiyan Alınıyor
 
Kaynak : Vatan Gazetesi
 
86 sanıklı Ergenekon Davası, Türkiye’nin en büyük ve en son teknolojiyle donatılan Silivri Cezaevi’nde görülecek. 20 Ekim’de başlayacak dava için sanıkların fazla olması nedeniyle, mevcut iki duruşma salonu yerine, spor salonu mahkeme salonu olarak düzenleniyor.
 
Duruşmalar kamerayla kaydedilecek ve zabıt katibi olmayacağı için de salona kamera ve ses sistemleri de yerleştiriliyor. Bu arada Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevi’ne 85 yeni infaz memuru alacağını açıkladı.
 
Ergenekon sanıkları Silivri’ye naklediliyor
Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanarak Kandıra F Tipi ve Tekirdağ F Tipi Cezaevleri’ne gönderilen 48 sanığın da Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na nakledilmesine karar verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaların yapılacağı yerle ilgili gerekli düzenlemeler için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderilmesini de kararlaştırdı.
 
Duruşmalar sabah 09.00’da başlayacak
Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 20 Ekim 2008 saat 09.00’da yapılmasına, sanık sayısının fazla olması dikkate alınarak, uzaması halinde duruşmanın devam eden günlerde de saat 09.00’da başlamasına karar verdi. Silivri Cezaevi’nde yapılacak olan duruşmayı, kurumu adına ismi bildirilen gazeteciler, 20 Ekim günü kendilerine ayrılan bölümden izleyebilecek. İlk duruşmada iddianamenin okunmasına karar verilirse 2 bin 455 sayfalık iddianame okunacak. Okumaya gerek görülmezse sanıkların ifadeleri alınacak. Sanıkların çok olması nedeniyle sorguların 3-4 gün sürmesi bekleniyor. İlk duruşma tüm sanıkların sorgusu bitene kadar sürecek.
 
Silivri Cezaevi’ne 85 yeni infaz memuru
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yurt çapında 600 infaz koruma memuru alacağını duyurdu. Bunlardan 85’i Ergenekon duruşmasının yapılacağı Silivri Cezaevi’nde görev yapacak. Sınavı kazananların ilk Ergenekon duruşmasının yapılacağı 20 Ekim 2008’e kadar işe yerleşebilecekleri tahmin ediliyor.
 
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CEZAEVİ...
100 milyon YTL’lik yatırımla 1 milyon metrekarelik alanda 3 yılda 9 blok olarak inşa edilen Silivri Cezaevi, Avrupa’nın en büyük cezaevlerinden biri. 2 bin 592 kamera tarafından izlenen cezaevinde giriş ve çıkışlarda ise gözbiyometresinden yararlanılıyor.
 
13. Ağır Ceza Mahkemesi 2 heyet halinde çalışacak
Ergenekon davasına bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iş yoğunluğu nedeniyle 2 heyet halinde çalışacak. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), biri başkan 3 üyesi bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çalışmak üzere, Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’nden 2 hakim daha görevlendirdi. Yeni görevlendirmeye göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Köksal Şengün’ün başkanlığını yaptığı mevcut heyeti, Ergenekon operasyonuna ilişkin açılan 86 sanıklı davaya bakacak. İki yeni hakimin yer aldığı heyet ise aynı mahkemede süren diğer davaları yürütecek.
 
Kadir Ecevit ÖZOĞLU
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol