Silivri Facebook
banner88

AK PARTİ, IŞIKLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Silivri Belediyesi AK Parti Grubu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve konu ile ilgili yetkililer hakkında Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu, Ortaköy mücavir alanı içinde kalan 1 trilyon 200 milyar muhammen bedelli arsanın icra yoluyla 600 milyara satışında kamunun 600 milyar zarara uğratılmasını içeriyor.
Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Yönet, Osman Umuç, Metin Kaya ve Zeki Tüfekçi, Ortaköy’de 1 trilyon 200 milyar muhammen bedelli arsanın icra yoluyla 600 milyara satışını İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın ardından, Silivri Cumhuriyet Savcılığı gündemine de taşıdı.

25 HAZİRAN 2009’DA İSTANBUL VALİLİĞİ VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Yönet, Osman Umuç ve Metin Kaya, Ortaköy’de icra yoluyla yarı değerine satılan arazinin gündeme gelmesi üzerine, 25 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu. AK Parti tarafından Valilik ve Bakanlık makamına yapılan bilgilendirmede, “Yazımızı ekinde sunulan ve Trakya Hürhaber adıyla yayımlanan yerel gazetede 24 Haziran 2009 Çarşamba günkü sayısı içerisinde 1. ve 3. sayfalarında çıkan habere göre Silivri İlçesi Ortaköy Mahallesi 322 Ada 2 Parselin Silivri İcra Müdürlüğü bünyesinde satışı ile ilgili kamunun 600.000 TL. (Altıyüzbin TL) zarara uğratıldığı ile ilgili kamuoyuna yansıyan haberler yayımlanmıştır.
Bu olay ile ilgili suç duyurusunda bulunarak gerekli kovuşturmanın yapılması hususunu saygılarımızla arz ederiz” ifadesi yer aldı.

AK PARTİ, ORTAKÖY’DEKİ SATIŞI YARGIYA TAŞIDI
Silivri Belediyesi AK Parti Grubu, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın ardından Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Yönet, Osman Umuç, Metin Kaya ve Zeki Tüfekçi, Ortaköy’deki arazi satışında kamunun zarar uğratılması konusunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve konu ile ilgili yetkililerin cezalandırılması için kamu davası açılması talebinde bulundu. AK Parti Gurubu tarafından, savcılığa sunulan dilekçede, “24 Haziran 2009 tarihinde Trakya Hürhaber adıya yayımlanan yerel gazetenin 1. ve 3. sayfalarında ve Silivri 2. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtlarında da uygulamanın bu şekilde yapıldığı öngörülen Silivri İlçesi Ortaköy Mahallesi 322 Ada 2 Parselin Silivri İcra Müdürlüğü bünyesinde muhammen bedeli 1.200.000,00 TL (Birmilyonikiyüzbin TL) olduğu halde bu satışın 600.000,00 TL (Altıyüzbin TL) olarak sonuçlandırarak kamunun 600.000,00 TL (Altıyüzbin TL) zarara uğratıldığı ile ilgili haberler yayımlanmıştır. Dilekçemiz ekinde konu ile ilgili yayım ve bu yayım akabinde konunun T.C. İstanbul Valiliği ve T.C. İçişleri Bakanlığı’na bilgi verilmesi ile ilgili yazılarımız mevcuttur. Sanığın eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.
Sanık hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz.” ibaresi yer aldı.


EK 1: AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri’nin 25.06.2009 tarihli İstanbul Valiliği’ne yaptığı suç duyurusu
EK 2: AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri’nin 25.06.2009 tarihli İçişleri Bakanlığı’na yaptığı suç duyurusu
EK 3: AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri’nin 24.07.2009 tarihli Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol