Silivri Facebook
banner88

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Kim Olacak? Cihangir DAVUTOĞLU

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Kim Olacak? Cihangir DAVUTOĞLU

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı ve yönetim seçimi ne zaman olacak önce oradan başlayalım…

İstanbul’da Eylül ayında yapılmayan ilçe seçimleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edildi ve seçimler Ekim ayına kaldı…

Büyük ihtimalle Silivri’de ilçe seçimleri Çatalca ile birlikte yapılacak ve bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanı kongreye katılacak…

Şimdiden bazı adaylar Silivri’de nabız yoklaması yapıyor, çıkıpta ben adayım diyen yok ama şu kişi şunu destekliyor, bu kişi bunu destekliyor gibi laflar dönüyor.

O, isim öneren ve arkasındayım diyen kişi veya kişilere sakın inanmayın. Kelin mehlemi misali öyle güçleri olsa önce kendilerine sürerler.

Kullanabilecekleri isimleri öne sürüp algı yönetimi yapmaya kalkmaktan başka hünerleri yok!

Peki! İlçe başkanı kim olacak?

Bu sorunun cevabını vermek için Cumhurbaşkanı’nın Isparta konuşmasını iyi analiz etmek lazım. Ne dedi Cumhurbaşkanı “Cumhurbaşkanlarıyla, Meclisiyle, yargısıyla daha güçlü bir Türkiye'nin temellerini 16 Nisan'da sizlerle birlikte attık. Şimdi bize ne düşüyor? 2019'a kadar yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek, tazelemek, güçlendirmek. Bunun için partimizde köklü bir değişimi gerçekleştirmekte kararlıyız.

Bu konuşmayı değerlendirdiğimizde AK Parti’yi 2019 seçimlerine yorgun, bezgin isimlerle gidilemeyeceği ortaya çıkıyor.

Tekrar Silivri’ye dönelim… İlçe başkanını Cumhurbaşkanı seçecek. İyisiyle, doğrusuyla, eğrisiyle, O’nun seçeceği ilçe başkanını 2019 seçimleri öncesi büyük görev düşecek ve çok çalışması gerekecek.

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri son zamanlarda tam bir durgunluk yaşıyor. Nedenini şöyle açıklamalıyım.

Basın mensubu olarak bana her gün CHP Milletvekillerinden mecliste verdikleri önergeler geliyor. Doğru veya değil ama bu haberleri okuyorum ve bir fikrim oluyor.

Demek Silivri’de her şey o kadar güllük gülistanlık ki, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri araştırmıyor, soru önergesi vermiyor. Özcan Işıklar ne derse inanıyor.

Geçen meclis toplantısında bile, en az Işıklar’ın söylediği üç konuya itiraz edilir, iki çift laf edilirdi.

Örnek vereyim. Aydın Üniversitesi’ne tahsis ettiği yerin iptal edilmesini oy birliği ile kabul ettirdi. Yahu! Sen vermedin mi bu yeri diye soran bile yok.

Tekrar ilçe başkanı kim olur diye baktığımızda; genç biri olur!

Gençlik kollarından gelen biri olur!

Çalışkan, siyaseti iyi okuyan, her kafadan bir ses çıkan partiyi, toparlayan realist biri olur!

Nasıl geçen yerel seçimlerde 60 gün önce Tahir Sert ismini açıkladığımda; daha anket yapılacak, belli değil dedilerse, şimdi de ilçe başkanı şu olur diyenlere inanmayın.

AK Parti Silivri İlçe Başkanını bir tek kişi söyleyecek. 28 Eylül günü bekleniyor. 30 Eylül günü Cumhurbaşkanı’nın portföyünde olan isim netleşecek…

Ekim ayı başlarında yapılacak kongreden önce açıklanacak.

Hayırlı olsun!

Cihangir DAVUTOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol