Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN IŞIKLAR GIDA BANKASI PROJESİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARTTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve ilçenin sosyal yardımlaşma, dayanışma konusunda ileri gelen dernek başkanları ile iş adamlarına Gıda Bankası projesini tanıttı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, düzenlediği bir toplantıyla Gıda Bankası projesini Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve ilçenin sosyal yardımlaşma, dayanışma konusunda ileri gelen dernek başkanları ve iş adamlarına tanıttı. Toplantıya; Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörü Zafer Ercan, Mübeccel Çeşmecioğlu, Kadir Baran, Serap Çetin, İhsan Yıldız, Seyfi Atun, Tamam Köroğlu, Hamza Kurtay, Mustafa Saral, Ali Korsan, Metin Gürsu, Murat Bayram, Aynur Süleymanoğlu, Hakan Kocabaş, Adnan Deniz, Nursel Erel ve Metin Gürsu katıldı. Toplantıya davet edilen ancak iş yoğunluğu nedeniyle katılamayan Yusuf Sarıbekir ve Kemal Aydınlıyurt, toplantıya birer temsilcisini gönderdi.
Bağışlanan veya üretim fazlası olan sağlığa uygun her türlü gıda, giyecek, yakacak ve temizlik malzemesini tedarik eden, uygun şartlarda depolayan ve bu ürünleri doğrudan ya da değişik yardım kuruluşları vasıtasıyla, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran, kar amacı gütmeyen dernek ile vakıfların oluşturduğu organizasyonlar bütünü olan Gıda Bankası projesi, katılan heyet üyeleri tarafından da uygulanır bulunurken, proje kapsamında toplanacak bağışlar konusunda sıkıntı yaşanabileceği dile getirildi.

IŞIKLAR: “BU SİSTEMLE GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”
Projeyi slâyt gösteri eşliğinde tanıtan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gıda Bankacılığı sistemini oturtarak, gerçek hedef kitleye ulaşmayı amaçladığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi; “1936 yılında Amerika’da yaşanan krizden sonra başlatılan bu sistem, zamanla dünyanın birçok ülkesinde uygulamaya konulmuş. Sosyal risk taşıyan kesimleri ayakta tutmak adına geliştirilen bu sistemin ülkemizde de birçok örneğini görüyoruz. Türkiye’de çok ciddi uygulamaları olan bu sistemin özellikle Diyarbakır’daki uygulaması oldukça mükemmel. Bursa’da, Isparta’da ve Çankaya’da da benzer uygulamaların hayata geçirildiğini biliyoruz. 5393 sayılı yasaya dâhil olduktan sonra bu sistem yoğun bir şekilde uygulamaya geçti. Biz bu sistemlerden daha farklı bir yapıyı ortaya koymak istiyoruz. Bir heyet oluşturarak, bu sistemin yerini, fiziki şartlarını, amacını, binasını, çalışacak olan personelini, bilgisayar sistemini, idari kısmını, müracaatların alınacağı yeri sağlamaya hazırız. Bu yardımların hangi kriterlerde kimlere verileceği konusunda da güvenilir ve Silivri’de itimat edilen bir heyete ihtiyacımız var. Böyle bir heyet kurmak istediğimiz için de Kaymakamımız başkanlığında sizlere müracaat ettik. Daha sonra bize katılmasını isteyeceğimiz dernek ve kuruluşlarda olabilir. Burada yapılmak istenen geçmişteki uygulamalarla hiçbir karşılaştırma yapmadan, gelecekte kamunun tarafsızlığını, sivil toplum örgütleriyle Silivri insanı arasında dayanışma arzusunu hayata geçirmek ve gerçek hedef kitlelerine ulaşılmasını sağlamaktır. Bu bağışların toplanması konusunda hiçbir kaygıya ve şüpheye yer vermeyecek bir yapıyı oluşturmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de, oluşturulan sistemi hiçbir siyasi ve politik münazaraya karıştırmayacağız. Amacımız bu sosyal dayanışma projesini, oluşturulan heyetle birlikte hayata geçirmektir.” Başkan Işıklar’ın konuşmasının ardından karşılıklı soru yanıt şeklinde devam eden toplantı, heyetin en kısa sürede yeniden toplanma kararı almasıyla sona erdi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol