Silivri Facebook
banner88

Çantalılar Yardım İstedi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Çanta beldesinde, öğrenci yokluğundan okullar tamamen boşaltıldı. Çantalı çocuklar için yaptırılan ve devlete teslim edilen Abdullah Akbulut İlköğretim Okul binası ise kaderine terk edildi. İyice sahipsiz bırakılan bu okulun camları kırıldı. Okulun içler acısı durumunu gören Trakya Grant Hotel’in aşcı başı Ercan Kocaoğlu “Bizim memlekette böyle bir okul görmek öyle her öğrenciye nasip olmadı. Burada da okul var. Öğrenci yok. Köylüler bu okulun ismini sokaklarına dahi koymuşlar ama daha sonrada terk edildiğini görmüşler. Peki, bu çocuklar neden bu okula gitmiyorlar? Burası daha bir kaç sene önce cıvıl cıvıldı. Çanta da okul yetersizliği olduğu zamanlar, hayırsever vatandaşımız Abdullah Akbulut, buraya bu okulu yaptırmıştı. Şimdi adamın ismi nerde ise bir bina enkazında yok olup gidecek. Devletin ve milletin buna sahip çıkması gerekiyor. Mesela burada bir lise yok. Taşısa sistemi ile okuyan çocuklar daha sonra burada liseye gidebilirler. Aynı zamanda bugün okuyabilmek için çevre beldelere ve ilçelere giden çocuklarımız, bu okullarda okuyabilirler.” dedi.
 
Öte yandan Çanta’nın çok eskilere dayanan ve Bakanlığın yaptırdığı Çanta ilköğretim Okulu’nun durumu da aynı. Yalnız bu okula çanta belediyesi sahip çıktı ve okulu kendisine bina yaptı.
Çantalılar yaşanacak gözde bir bölge olarak gördükleri beldelerine ne olduğunu merak ediyor.
 
Beldede yaşayan vatandaşlar, Çanta’da bulunan gençlerinde iş bulabilmek için bölge dışına çıktıklarını belirterek “Buna bir son verecek olan devletdir. Buralarda kurulması gereken tesislerdir. Bizim buradaki insanlarımız çiftçilikle geçiniyordu. Ancak hiçbir zaman buraya tarıma dayalı bir fabrika kurulmadı. Örneğin bir yağ fabrikası, salça fabrikası ya da konserve fabrikası gibi. Kurulan fabrikalar, hiç de yöreye ve yöre halkına hitap eden fabrikalar değil.
 
Çevrede kurulan fabrikalar, tekstil, lastik ve mobilya fabrikaları. Bunlar bizim halkımızı hiç bir zaman üretime teşvik etmez aksine bu şekilde işi gücü bırakıp gitmelerine neden olur. Bu duruma yetkililerin çözüm getirmesini istiyoruz.” dediler.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol