Silivri Facebook
banner88

Celaliye'de coşkulu festival!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Celaliye Kamiloba Belediyesi’nde düzenlenen gençlik festivalinde coşkuyla kutlandı. Celaliye-Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı. Gündüz açık havada mangal keyfi yapan vatandaşlar, akşam amfi tiyatroda sahne alan rock müzik sanatçısı Murat Mermer ve Türk pop müziğinin sevilen ismi Emre Altuğ’un, konseriyle coştu.
 
Festivalde görev alan mankenler, vatandaşlara Atatürk rozetleri ve Türk bayrakları dağıtıldı. Celaliye- Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge, konuklarını bizzat kendisi karşıladı. CHP 3. Bölge Milletvekillerinden Esfender Korkmaz ve Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’da kutlamaların gündüz gerçekleşen kısmında Rıdvan Yavuz Bilge’ye ziyarette bulundu.
 
19 Mayıs kutlamaları kapsamında gerçekleşen etkinlikte, bölge siyasetinin önemli isimleri bir araya geldi. Katılımcılar arasında Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Celaliye-Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge, CHP Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi Meral Çil, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erol Şahin, CHP Büyükçekmece İlçe Sekreteri Coşkun Tanış, Büyükçekmece eski Kaymakamı Hayrettin Altınok, Kumburgaz Belediye Başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu, Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı, Celaliye-Kamiloba eski Belediye Başkanı Zekeriya Helvacıoğlu, Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Günay Yılmaz, Celaliye- Kamiloba Belediyesi meclis üyeleri, Sudi Özkan Ç.P Lisesi Müdürü Fikri Evren, Kamiloba Beyazlar İlköğretim Okulu Müdürü Tahsin Çaba, Celaliye İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Özgen, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Muharrem Gögerçin, Sudi Özkan Ç.P Lisesi Bilgisayar Bölümü Şefi Ali Fethi Demirköprü ve çok sayıda konuk yer aldı.
 
Bilge “Yarınlarımıza sahip çıkmalıyız”
Festivalde sahne alan Murat Mermer ve Emre Altuğ’a çiçek takdim eden Celaliye- Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge, bir konuşma yaptı. Bilge yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi “Buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm konuklara öncelikle saygılarımı sunuyorum ve hoş geldiniz demek istiyorum. 19 Mayıs 1919 bir özgürlük mücadelesinin, kurtuluştan varoluşa geçişin simgesidir. Anadolu güneşinin doğduğu gündür. Atalarımızın özgürlük için, bayrak için, vatan için verdiği mücadeleyi asla unutmamalıyız. Herkes bir Atatürkçü olmalıdır. Bugün olduğu gibi sımsıkı kenetlenmeli, yarınlarımıza sahip çıkıp, nice 19 Mayıs’larda buluşmak üzere hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” Celaliye- Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge, yaptığı konuşmasının ardından vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Celaliye Kamiloba’lıların, Yavuz Bilge’ye olan sevgisi görülmeye değerdi.
Geceye eşi Güneş Demirkol ile birlikte katılan Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, kısa bir konuşma yaptı. Demirkol “Ulu Önder Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu bayramın heyecanını yaşıyoruz. Böylesine güzel işler yapan başkanınıza sahip çıkmanızı diliyorum. Başkanın bu etkinlikleri, ileri görüşü, belde halkına olan saygı ve sevgisinin bir göstergesi olarak bu geceyi bizlere yaşatıyor. Geçliğin Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda, kendine olan güveniyle yürümesi çok önemli. Bunun içinde çok çalışmak ve inanmak gereklidir. Çalışmanın yanında bu akşam olduğu gibi eğlenmekte gerekir. Ben tekrar sayın başkana böyle bir gece tertiplediği için çok teşekkür ediyorum, saygılar, sevgiler” şeklinde konuştu.
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol