Silivri Facebook
banner88

Fatih Mahallemizden cenaze manzaraları!

Ne kadar iyi ne kadar kötü yaşasakta ölüm ‘‘ölüm denen kimilerine göre son kimilerine görede yeni bir başlangıçla (bana görede yeni bir başlangıç) muhakkak tanışacağız.

İsmini hatırlamadığım ama teorisini(abiyogenez) hatırladığım bir bilim adamıda o kadar mücadele ettikten sonra bir yaradıcının varlığını kabul edecektir çok sonraları…
Abiyogenez  teorisi (kendimden oluşum) diye isimlendirği teorisini tüm dünya insanlarına göstere göstere açıklamıştır.Bu zahtı muhterem bilim adamımız bir çöp kovasına cansız maddeler olan kavun ve karpuz kabuklarını atar ve üzerini kapatır.Bir hafta sonra açar kovanın içinden yüzüne doğru uçuşan sinekleri görür.Düşünür düşünür… cansız maddelerdi oysa kovanın içindekiler, nasıl olurda canlı bir durumla karşılaşmıştı (yani sineklerle).Yine düşünür düşünür birazda ütülür  ve kabul eder var der var. Gerçekten yoktan var eden bir yaratıcı var. Oda kabul eder……

Sevgili Okurlarım buralardan dolanıp dolanıp Fatih mahallemize geleceğim…O,gizemli tarihi yapısıyla,kale lakabıyla ünlü Fatih mahallemize.Benimde nüfus kütüğümde Fatih mahallesi yazar.Orjinim Fatih mahallesindendir. Bunlarıda söylemeden geçmiyim yalnız şunlarıda sölemeden geçmeyeceğim şimdi.Efendim ben size bizzat benim yaşadığım ve gözlemlediğim Fatih mahallemizden birkaç cenaze meresiminden bahsedeceğim genelleme yaparak.Cenaze için toplanan kalabalık iyi güzel baş sağlığı dilekleride bir okadar.Haydi cenaze namazına der hoca efendi ama kimin umrunda!!Yüz kişi varsa orda, atıyorum yirmi otuz kişi bu çağrıya uyar geri kalanı muhabbete devam eder.Hadi orasını geçtik, mezarlığa doğru yol alırız.Mezarlığa geliriz defin işlemine geçeriz.Buradada az önceki manzaranın bir benzeri ile yani duyarsızlıkla karşılaşırız.Beş altı kişi defin işlemiyle ilgilenirken  kalan üçyüz kişi Beşiktaş İnönü stadının eski açık tribününde maç seyreder gibi defin işlemini seyrederler.Gelip şöyle bir kürek toprakta ben atayım, zahmetinde bulunmak istemez gibidirler.Bereket hoca efendi sonunda topluca Fatiha okutturacaktırda oradan yırtıcaklar zahti muhteremler.

Ayıp ayıp yazık yazık son yolaculuğuna uğradımız o insanımıza bir hayırımız dokunmayacaksa neden katılırız o cenazeye niçin gideriz o merasime…..

Sevgili Fatih mahalleli hemşerilerim, bende bir Fatih mahalleli olarak bu umursamazlığa ve duyarsızlığa sona derece üzülürüm efendim…Sizlerin içerisinden biri olarak ben, biraz daha duyarlı ve özverili davranmayı istersem heralde çok şey istemiş olurmuyum…Ne dersiniz Sevgili Fatih mahallelilerim….

Benim orjinim her ne kadar Fatih mahalleli olsada ben otuz yıldır Piri paşa mahallesinde oturuyorum.Piri paşa caminin önünde olan evimden gözlediğim kadarıyla bu yukarıda benzettiğim katılım oranı Piri paşada tam tersine dönüşüyor.Ali beyde de durum Piri paşadaki gibi yani katılım oranı daha iyi….

Yazımı sonlardırırken hepimizin bir canlı olduğunu ve hepimizin bir cenaze merasimi olacağını  bütün okurlarıma duyurur biraz daha özverili biraz daha şefkatli biraz daha içten olmamızı diliyorum. Saygılarımı sunuyorum efendim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol