Silivri Facebook
banner88

Geneleve Gitmek İçin Firar Ettiler
 
İstanbul a bağlı Silivri ilçesi Açık Cezaevi nden Çanakkale Açık Cezaevine nakledilen 12 mahkumu taşıyan Adalet Bakanlığı na bağlı 06 BD 8259 plakalı Cezaevi aracı ile nakledilmek üzere Çorlu ya geldiklerinde akşam yemeği yemedikleri gerekçesiyle Omurtak Caddesi Otogar karşısında bulunan bir pastaneden poğaça almak için durdu.
 
Cezaevi Müdürü Mahmut Okumuş un araçtan inerek poğaça aldığı ve araçta bulunan 12 mahkumdan Yaşar Erkan(22) ile Bayram Demirok un (22) bu esnada araçtan inerek kaçmaya başladığı öğrenildi.
 
Polis ekiplerinin şehrin genelinde ve olay yeri çevresinde başlattığı aramalar sonrasında otogarda bulunan otobüsler ve yazıhaneler ile şehirden çıkış yapan araçlar üzerinde uygulama yapıldı.
 
Otogar karşısında bulunan Cezaevi aracı ve içerisindeki diğer 10 mahkum Polis ekiplerinin aldığı geniş güvenlik tedbirleriyle birlikte Cumhuriyet Polis Merkezine getirildi. Mahkumları polis merkezine getirdikleri esnada Cezaevi Müdürü olduğu öğrenilen Mahmut Okumuş, siz kimsiniz diyerek elindeki dosya ile basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.
 
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehir çıkışlarında uygulama başlattılar. Tekirdağ yolu üzerinde pusu atan bir polis ekibi otostop yapmaya çalışan iki kişiyi fark ederek incelemeye aldı. Otostop yaptıkları esnada durumlarından şüphelenilen iki kişinin Cezaevi aracından firar eden şahıslar olduğu tespit edildi.
 
Yaşar Erkan ile Bayram Demirok otostop yaptıkları sırada kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. İki mahkum verdikleri ilk ifade de, Silivri Açık Cezaevinden Çanakkale Açık Cezaevine nakil olduklarını söylerken; `Çorlu da mola verdiğimiz sırada araçtan kaçmaya başladık. Daha sonra ticari taksiye bindik ve bizi geneleve götürmesini istedik. Geneleve gittik ancak paramız olmadığı için içeriye girmeyip geri döndük ve otostop yapmaya başladık` dediler.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol