Silivri Facebook
banner88

Hepimiz Suçluyuz! Cihangir Davutoğlu

 Hepimiz Suçluyuz! Cihangir Davutoğlu

Sen suçlusun! Bunlar suçlu! Onlar suçlu diye kimse birbirini suçlamasın. Konu memleket meselesi olunca, bir araya gelip çözüm üretilemiyorsa hepimiz suçluyuz.

Elim klavyede ama içimden yazmak gelmiyor. Ülkemde 97 vatandaşımız ölmüş, hala herkes bir tarafa çekiyor. Hayatımda çok zorlanarak yazdığım bir yazıya başlıyorum...

Bir kardeşimiz bile yazacaklarımı okuyup etkilenirse, amacıma ulaşırım. Bir kişi deyip geçmeyin, bir havuza taş attığınız zaman ne olur? Dalgalar hale hale dağılıp tüm havuzu kaplar.

Ben gençlere çok büyük önem veririm, okumayan, geçmişini bilmeyen gençler, ufkunuzu açmak için şu yazacaklarımı iyi okuyun...

Türkiye ne zaman bir atılım yapsa, ilerlese, hemen devreye bilinen veya tahmin edilen devletler ve terör örgütleri giriyor.

Önce 1960 yılında yaşadık ilk olayları. İhtilal sonunda binlerce aile perişan oldu. Türkiye uzun yıllar geriye gitti. İnsanlar konuşamayacak duruma geldi. Peki! Türkiye rahatladı mı? Kesinlikle hayır.

Yıllar geçmesine rağmen ülke 70'li yılların sonuna doğru yine karıştı. Sağ sol diye iki kampa ayrıldı. Her gün 30-35 kişi öldü. Okullar, polis, vatandaş ayrıştırıldı.

Gözlerimin önünde silahlar patladı. İki gurup kıyasıya birbirlerine ateş etti. Sağcı ölünce solcu, solcu ölünce sağcı sevindi. Türkiye tam bir kaosa sürüklendi ve 1980'de ihtilal geldi. Hürriyet diye meydanlara çıkanlar, hürriyetten yoksun kaldı.

Gelelim günümüze, ülkemizde ve komşu ülkelerde savaş yaşanırken yine terör örgütleri ve dış güçler faaliyete geçti. Oturup suçlu arayacağımıza herkes ne yaptığını sorgulasın.

Arkasında dış güçlerin olduğunu, amaçlarının Türkiye'yi bölmek olduğunu anlamıyor musunuz?

Taşeron terör örgütlerinin, parayla, toprak vaadiyle kandırılıp, silahlandırılıp, ülkeyi parçalama yöntemlerini görmüyor musunuz?

Hangi TV kanalını izleseniz genel politikaları nasılsa, konuşmacıların o tarzda konuştuklarını hissetmiyor musunuz?

Türkiye'de kanlar akarken, konuşmacıların; kimin işine yarıyor, seçimde kime oy kazandırır yorumlarına nefretle bakmıyor musunuz?

Gençler biz Türkiye'yi size teslim ediyoruz. Gerçekleri görün artık. Günlük yaşamayın. Geçmişte yaşananların aynısının tezgaha sürüldüğünü anlayın artık.

Kimseye o suçlu!

Bu suçlu!

Diye yargılamayın.

Olaylara bilinçli yaklaşın gençler ve Türkiye'de yaşayanlar.

Suçlu arıyorsanız...

Hepimiz suçluyuz.

Sevgilerimle.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol