Silivri Facebook
banner88

Mecliste ''Sağlam'' tartışması!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesi Haziran ayı ikinci meclis toplantısı, geçtiğimiz Cuma günü saat 15.00’da gerçekleşti.
 
Gündemin ilk maddesi ile ilgili komisyon raporu okunurken, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın “Gazeteci arkadaşlarımızdan gündeme geçmeden önce fotoğraflarını çekmelerini rica ediyorum. Gerekirse gündeme geçmeden önce birkaç dakika süre tanıyalım. Bu sürede fotoğraf alın. Gündeme geçtikten sonra fotoğraf çekilmezse daha makbule geçer. Meclis toplantılarında kaide budur. Gündem sırasında fotoğraf çekilmesi uygun olmuyor” şeklinde açıklaması yapması, meclis salonunda bulunanlar ve basın mensupları tarafından hayretle karşılandı.
 
Tüm gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kapalı spor salonuna verilecek isim, iktidarla muhalif meclis üyelerinin tartışmasına neden oldu.
 
AK Partili belediye meclis üyeleri tarafından kapalı spor salonuna verilmesi önerilen Ertuğrul Sağlam ismi, CHP’li belediye meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi. İsim Tespit Komisyonu’nda AK Partili meclis üyeleri tarafından önerilen Ertuğrul Sağlam isminin CHP’li meclis üyeleri tarafından kabul edildiğini dile getiren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Osman Nuri Karabulut “Komisyonda itiraz etmediler, şimdi red oyu vermelerini anlayamadım” dedi.
 
“O adam Fethullahçı”
İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kapalı spor salonuna verilecek isim üzerine tartışıldığı sırada söz alan Genç Parti Belediye Meclis Üyesi Faruk Can, spor salonuna Silivrili bir sporcunun isminin verilmesinin daha doğru olacağını söyleyerek:
“Silivri’yle ilgisi olmayan birinin ismini vermektense, Silivrispor’un mevcut başkanının adını verelim, ben iki elimi birden kaldırıp kabul ederim” dedi.
 
Can’ın bu sözleri üzerine yanıt veren Başkan Turan “Biz kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz. Spor salonuna Turan Turan ismini önerseydik burada neler olurdu hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Ertuğrul Sağlam ile ilgili çok önemli bir şey söyleyeceğini ifade eden Faruk Can “O adam Fethullahçı” dedi. Başkan Turan, böyle bir şey duymadığını ifade etti.
 
Son gündem maddesi olan İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kapalı spor salonuna verilecek ismin Ertuğrul Sağlam olmasına, oy çokluğu ile karar verildi.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol