Silivri Facebook
banner88

Mehmet Akif Ersoy anıldı

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün her yıl düzenlemiş olduğu Mehmet Akif Ersoy’ u Anma ve İstiklal Marşının kabul edilişinin dönümünü kutlama programı bu yılda düzenlendi. Önceki gün Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nun tiyatro salonunda gerçekleşen programa, Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkan Vekili Sevil Dalgıç, Silivri Emniyet Müdürü Ömer Duman, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivri Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın, birçok eğitimci ve öğrenci katıldı.

İşler: “Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz”

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı kabul edilişinin 88. yıl dönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Anmak, günü bugüne bağlamak yarına taşımak, bugünü yarına bağlamaktır. Anılmak yıllar öncesinden gönüllerde yer almaktır. Anmak vefakârlığı, anılmak unutulmamın işaretidir. Anmak dirilik, anılmak canlılıktır. Halk diliyle söylenirse eğer, adın batmaması ocağın sönmemesi anlamına gelir. Bunun içindir ki tarihte söz bırakmış, emek bırakmış, eser bırakmış insanlar anılırlar. Kimi anılır nefretle, kimi anılır sevgiyle, kimi anılır sevdiğiyle, kimileride anılır hiç unutulmamacasına. İşte bizim anabildiklerimiz, öncelikle bizlere Cumhuriyeti hediye eden, Cumhuriyeti bağışlayan Ulu Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları, şehitlerimizi anarız. Yine anarız ki bizlere İstiklali hediye eden şehitlerimizin ve gazilerimizin yaşamlarını, hayatlarını anlatan şiirleri yazarları anarız. Bunun içindir ki Mehmet Akif kendi dininden ölen insandır. Ondan kalan geriye eseri anılabilecek anılar bırakmak ve anılmaya değer hayat sürmeyi emretmekte ve söylemektedir. Tarihimize baktığımız zaman bizlere bu gün rahat bir şekilde buralarda yaşılabilmemize emek veren insanların kanlarıyla, canlarıyla bizlere bir şeyler bıraktığını görmekte onları şükranla anmaktayız. İşte bu gün ben 18 Mart’ta anacağımız şehitler günü ile birlikte, bizlere emek veren, bizlere yol ve yordam gösteren büyüklerimizi anmak için elimizden gelen gayreti de bu anlamda göstereceğiz.”
İşler’in konuşmasının ardından öğrenciler okudukları şiirler ve makalelerle İstiklal Marşının kabul edilişinin 88. yıl dönümünü ve Mehmet Akif Ersoy’ u andılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol