Silivri Facebook
banner88

Romenler Artık Evlerinde
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Uzun yıllardır Silivri’de eski çöplüğün bulunduğu yerde çadırlarda yaşayan Romen vatandaşlar, geçtiğimiz kış aylarında yaşanan sel felaketin de çamurların içinde kalmış ve bir süre Silivri Kapalı Spor Salonu’nda yaşamışlardı.
 
Yaşanan sel felaketinin ardından Romenlere prefabrik ev sözü veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, sözünü tuttu. Romen vatandaşlar, Silivri Gazitepe yolu üzerinde Katı Atık Aktarma Merkezi’nin yanına yerleştirilen prefabrik evlere taşınmaya başladılar.
 
Tek sorun elektrik
Doğma büyüme Silivrili olan Romen vatandaşlar için oluşturulan 40 prefabrik evin, 10 tanesinde ikamet edilmeye başlandı. Yeni evlerine taşınan vatandaşlar, Başkan Turan’ın sözünü tuttuğunu, şuan da tek sıkıntılarının elektrik olduğunu söylediler.
 
Çocukluğundan beri çadırlarda yaşadığını söyleyen ve kendileri için yapılan prefabrik evleri çok beğendiklerini söyleyen Pembe Yılancı şunları söyledi “Evlerimizden çok memnunuz Allah razı olsun. Şimdi bir cereyanımız eksik. Suyumuz da varillerle gelecekmiş. Şuanda burada 9 hane kalıyoruz. Merkeze gidip, gelmek zor oluyor ama arabası olanlarla gidip geliyoruz. Başkanımız buraya çocuklarımız için okul taşıdı da koyacaklarını söyledi”
 
Prefabrik evlere taşınan bir başka Romen vatandaş Serap Gebeş’ de “Biz 2 haftadır burada kalıyoruz. Burası çok daha iyi. Başkanımız bize verdiği sözünü tuttu. Biraz uzaklığı var ama otobüs verecek bize belediye. Burası daha temiz, çamur yok. Orada bataklıkta yaşıyorduk. Şu anda elektriğimiz yok. Sularımız da dün konuşulmuş, depolarımız evlerin üzerine alınacakmış. O zaman şofben de taktırabileceğiz. Çoğu eşyalarını gelip buraya bıraktı, kendileri oradalar. Buraya elektriğin gelmesini bekliyorlar, at arabası sokmak yasak olduğu için arabalarını satıp da gelecekler.
 
Bölgede yaşayan çocuklarda yeni evlerinden memnun olduklarını söyleyerek “Biz burayı çok sevdik. Çadırlarımızdan kırkayak ve fareler çıkıyordu. Orada her yer çamurdu, burada kumlarla oynuyoruz” dediler.
 
“Bizde bir an önce taşınmak istiyoruz”
Eski çöplük mevkiinde, çadırlarda yaşamını sürdüren diğer Roman vatandaşlarda, kendileri için yapılan evlerde elektrik olmadığı için taşınamadıklarını söyledi. Vatandaşlar, belediye ile aralarının düzeldiğini, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın verdiği sözleri yerine getirdiği ifade ettiler.
 
Bölgeye elektrik getirilmesiyle ilgili işlemlerin hızlanması istediğinde bulunan
Tarkan Sivrikaya “Biz bir an önce gitmek istiyoruz. Burada her yer çamur. Burada kim kalmak ister ama orada da elektrik yok. Cereyanımız ve suyumuzu ayarladıkları gibi gideceğiz” dedi.
Belediyenin elinden geleni yaptığını söyleyen İsmail Demirbozan şunları söyledi “Devlet elinden geleni yapıyor. Başkanımızla aramız düzeldi. Bize verdiği sözleri yerine getirdi. Biz başkanımızla görüştük. Bu işlemlerin hemen yapılamayacağını da biliyoruz. Bizim prefabrik evlere geçebilmemiz için orada elektrik olması gerekiyor. Belediyemizde gerekli işlemleri yapmış, oraya trafo yapılması gerekiyor. İşlemleri hızlandırılıyorlar. Elektrik geldiği zaman hiçbirimiz burada durmayacağız. Şuan da belediyemizden memnunuz. Bizim için elinden geleni yapıyorlar. Mahallemiz kuruldu. Her şey ortaya, yapmadı dersek yalan söylemiş oluruz.”
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol