Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'DE 30 KÖPEĞE TECAVÜZ İDDİASI...

İddialara göre, Çeltik köyü yakınlarında ormanlık bir alana kısırlaştırıldıktan sonra bırakılan köpekler kimliği belirsiz kişilerce tecavüz edilerek öldürüldü.

12 köpeğin sağ kaldığı 18 tanesinin ise öldüğü bildirildi. Geride yakılmış olan köpeklerin kemikleri, tüyleri, ölmüş köpek cesetleri, erkek iç çamaşırları, alkol şişeleri, plastik kelepçe ve işkence sırasında kullanıldığı iddia edilen demir boyunluklar kaldı.

İhbarın üzerine bölgeye giden HAYTAP üyelerinden Gülden Fıstık ve arkadaşları gözyaşları içerisinde sağ kalan 12 köpeğin ilk müdahalesini yaparak besledikten sonra durumu İBB Veteriner Hekimliğine bildirdi. Kulaklarında küpe bulunmasına rağmen hangi belediye tarafından bırakıldığı ise bilinmiyor.

İBB Veteriner Hekimliği tarafından gönderilen ekip bölgede bulunan 12 köpeği tedavileri yapılmak üzere toplayarak götürdü.

HAYTAP Silivri Sorumlusu Şükran Sunç ise yaşanan rezaletin ve hayvanlara yönelik gerçekleştirilen kötü muamelenin insanlık dışı ve aynı zamanda da suç olduğunu bildirdi. Sunç, konuyla alakalı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edeceklerini duyurdu.

Hayvan Hakları Federasyonu'nun web sitesinde konu ile ilgili daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol