Silivri Facebook
banner88

Silivri'deki 2 Arazi, 2 Cana Maloldu..!

Kaynak : Sabah Gazetesi


İstanbul Küçükçekmece`deki korkunç olay 2 Kasım`da yaşanmıştı. Müslüm Zengin İlköğretim Okulu öğrencileri 11 yaşındaki Emre ile 12 yaşındaki Mehmet Kavaklı kardeşler, 1 Kasım Cumartesi evden çıkmış, geri dönmemişlerdi. Bir gün sonra ise pikniğe giden vatandaşlar, Kayabaşı Köyü yakınlarında cesetleri görüp polise bilgi vermişti. Boğularak öldürüldükten sonra cesetleri yakılan kardeşleri, anneleri kıyafetlerinden teşhis etmişti.

5 EKİP 300 KİŞİYİ DİNLEDİ
Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan 5 ekip, mahalle ile ailenin yakınlarını mercek altına aldı. Çifte cinayetin izini süren dedektifler, yaklaşık 300 kişiyi bilgi toplamak için tek tek dinledi, 3 gün önce de baba Veli Kavaklı`nın çalışma arkadaşlarını mercek altına aldı. Bu sırada babayla aynı tekstil atölyesinde çalışan servis şoförü Dursun Ay`ın çocukların kaybolduğu gün servise 45 dakika geç gittiği tespit edildi. Çelişkili ifadeleri dikkatten kaçmayan Ay`ı polis yakın takibe aldı. Ayrıca çocukların babalarıyla uzaktan akraba olan İsmail Yıldız ile yine aynı yerde çalışan 4 kişinin cep telefonları sinyalleri incelemeye alındı. İnceleme sonucunda, zanlıların Dursun Ay ve İsmail Yıldız olduğu ortaya çıktı.

SOĞUKKANLILIKLA ANLATTILAR
Alınan bilgilere göre, servis sürücüsü Dursun Ay, yüklü miktarda borcu nedeniyle icralık oldu. Mal varlığı hakkında icra kararı alınan Ay, durumu Yıldız`a anlattı. İkili de aynı yerde çalışan arkadaşları Veli Kavaklı`yı kendilerine kurban seçti. Zanlılar, Kavaklı`nın Silivri`deki 2 arazisini sattırarak fidye alabilmek amacıyla iki oğlunu kaçırmaya karar verdi. İkili, çocukları Ay`a ait servis aracına alıp, ilaçlı meyva suyu verdi. Çocuklar uyumayınca paniğe kapılan İsmail Yıldız misina ile Mehmet`i, Dursun Ay da Emre`yi boğarak öldürdü. Cesetleri de halıflekse sarıp, baraj yolu üzerine getirerek üzerlerine benzin döküp yaktılar. Polisin dün olay yerine götürdüğü iki zanlı cinayeti nasıl işlediklerini soğukanlılıkla anlattı. Gözaltına alınan iki zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği`ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesine sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren İsmail Yıldız ve Dursun Ay çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi`ne gönderildi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol