Silivri Facebook
banner88

Sınavlar Silivri'de!

Kaynak : Değişim Gazetesi


Okulların kapanmasına az bir süre kala ilköğretim öğrencilerini SBS stresi sardı. Geçen senelerde öğrenciler değişik ilçelerde sınav yerleri verilmesi stres yaşamalarına sebep oluyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla açık öğretim sınavlarından sonra bu sene SBS sınavları da Silivri’de ki okullarda gerçekleşecek.

Konu ile ilgi bilgi aldığımız Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler Öğrenciler sınavlara girmek için Büyükçekmece, Avcılar gibi çevre ilçelere giderek buralarda sınava giriyorlardı. Bu sistemle hem çocuklar yoruluyordu hem de yeni bir yere gitmenin stresi vardı. Bence Silivri’nin büyüklüğünün farkına varamadılar. Bizde Silivri’dekilerin de kendi ilçelerinde sınavına girmeleri için teklifimizi yaptık. Bu teklif üzerine de bakanlık bizden ilçemizde kaç okul olduğu derslik ve sıra sayıları gibi bilgiler istedi. Bunların bilgilerini gönderdik. Bakanlığımızda Silivri’de sınavların olabileceğini uygun gördü. Açık öğretim sınavlarından sonra artık SBS sınavları ilçemizdeki okullarda yapılacak.

Öğrenciler kendi okullarında sınava giremeyecekler. Her okulun öğrencileri farklı okullara dağılacağı bir sistem olacak. Bu uygulamayla öğrencilerin her sene yaşadıkları stres de ortadan kalkmış olacak.” Dedi.

Müge CESUR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol