Silivri Facebook
banner88

Balıkçılar birbirine düştü
 
Müge CESUR
 
Silivrili balıkçılar Derneği dün Silivri Belediyesi ne giderek Baştan Turan’a şikayet dilekçesi verdi. Balık sezonunun açılmasıyla, sokaklarda ki seyyar balıkçılara karşı önlem alınmasını isteyen balıkçılar “Biz vergimizi ödüyoruz ama onlar hem vergi vermiyor hem de bizim işlerimize engel oluyorlar” şeklinde konuştu.
 
Balık sezonunun açılmasıyla tezgahlara da taze balıklar gelmeye başladı. Fakat Silivrili balıkçılar  her kış karşılaştıkları seyyar satıcılarla sorun yaşamaya devam ediyor. Arabalarda sokak sokak gezerek balık satan seyyar satıcıların işlerini düşürdüğünü söyleyen balıkçılar dün konu ile ilgili Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a dilekçe verdi.
 
Seyyar satıcıların vergiden kaçtıklarını söyleyen Silivrili balıkçılar” biz her yıl vergimizi veriyoruz. Ama onların öle bir derdi olmadığı gibi bizim işlerimizi de düşürüyorlar. Bunların hepsi dışardan gelme balıkçılar. İr gün iki gün sonra kaybolur, yenileri türer. Bunu her kış yaşıyoruz. Başkanımıza dilekçemizi verdik. Umarız buna biz çözüm bulunur” dediler.
 
Balık pazarı esnafı da seyyar çalışıyor?
 
Uğur Mumcu Meydanında balık satan bir seyyar balıkçı bu görüşe katılmıyor. “Bende bir zamanlar Balık pazarında çalıştım. Hala da orda dükkanımız var. Biz her zaman gelir balığımızı satarız. Kimseye zararımız yok. Vatandaşta memnun” şeklinde konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol