Silivri Facebook
banner88

''Baz istasyonu istemiyoruz''
 
HABER: Melis AVCI

Alibey Mahallesi Gümüş Sokak üzerinde bir apartmanın üzerine yerleştirilen baz istasyonu, Alibey ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini yeniden ayağa kaldırdı. Bundan yaklaşık7–8 ay önce, mahallelerinde ki elektrik trafosu üzerine yerleştirilen baz istasyonunun kaldırılması ile ilgili Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’la görüşen mahalle sakinleri, bu durumla ilgili bir çözüm beklerken, ikinci bir baz istasyonuyla karşı karşıya geldi.
Silivri Esentepe Öğretmen Evi mevkiinde bulunan baz istasyonlarının, şehir dışına alınması ile ilgili çıkan Silivri Belediyesi Encümen kararının ardından, Silivri’de yerleşim yerlerine baz istasyonu yerleştirilmesine anlam veremeyen mahalle sakinleri, yerel yöneticilere tepki gösterdi.

Turan’ın öz ablası ve eniştesi de baz istasyonlarına tepkili
 
Baz istasyonlarını mahallelerinde istemeyen vatandaşlar arasında Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın öz ablası ve eniştesi de yer aldı. Başkan Turan’ın ablası demeç ve fotoğraf vermekten kaçınırken, enişte Ali Akbüyük şunları söyledi; “Bizde kaldırılmasını istiyoruz. Mecburen kaldırılacak. Bu zehirse bundan hepimiz zehirleniyoruz. Bunu kaldıracağız. Gerekirse mahkemeye kadar gideceğiz.” Demeç vermesinin doğru olmayacağını söyleyen Başkan Turan’ın ablası, yaşananları uzaktan izledi. 
Turgut Özal Bulvarı üzerine yerleştirilen ikinci baz istasyonundan sonra isyan eden Alibey ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini sıkıntılarını şu şekilde dile getirdi;
 
Kaya: “Mahalle aralarında baz istasyonu istemiyoruz”
 
Hacer Kaya: “Biz bu direnişimizi mahkemeye kadar sürdüreceğiz. Biz bu baz istasyonlarını istemiyoruz. Çoluk, çocuk mahalle sakinleri hasta olduktan sonra buradan kaldırılmasının hiçbir kıymeti yok. Baz istasyonlarının yerleşim yerinin bu kadar yakınında olması çok tehlikeli bir durum. Hangi kurumla görüşülecekse görüşülsün, nereye müracaat edilecekse edilsin, bu baz istasyonu buradan kaldırılsın. Teknoloji gelişiyor, muhakkak ona da ihtiyaç var ama şehir dışına yapılsın. İnsanlara zarar vermeyecek yerlere kurulsun. Mahalle aralarında baz istasyonu istemiyoruz.”
 
Vatansever: “Belediyemiz bu konuda ne yapıyor?”
 
Zehra Vatansever: “Bu baz istasyonu benim yan apartmanıma takıldı. Benim çocuklarım, torunlarım var. Ben bu baz istasyonunun buradan kaldırılmasını istiyorum. Şehir dışına alınsın. Şehir içinde böyle şeylere izin vermesinler. İnsanlar için çok tehlikeli bir durum. Belediyemiz bu konuda ne yapıyor? Uyuyor mu? Esentepe Öğretmen Evi’nin oradaki baz istasyonları nasıl kaldırılıyorsa, bunlar da kaldırılsın. Belediye başkanımız bu konuyla lütfen ilgilensin. O ilgilenmezse biz kimden yardım isteyeceğiz? Baştan önlem alınmalı ve bu baz istasyonları şehir içine yerleştirilmemeli.
 
Bayrak: “Baz istasyonuyla burun buruna yaşamayı kim ister?”
 
Ayşe Bayrak: “Ben 15 senedir burada oturuyordum. Televizyondan gördüklerimiz kadarıyla biliyoruz ki baz istasyonları radyasyon yayıyor. Tabiî ki bizde baz istasyonlarının sokağımızda bulunmasını istemiyoruz. Gerekirse kaldırılması için mahkemeye başvuracağız. Baz istasyonuyla burun buruna yaşamayı kim ister? Zaten yediğimiz hormonlu gıdalardan ve birçok şeyden zarar görüyoruz, bari bazdan zarar görmeyelim.”
 
Kurnaz: “Oyları almayı biliyorlar”
 
Zeynep Kurnaz: “Ne gerek var bunu şehrin göbeğine koyuyorlar? Uzak bir yere koysalar da bizde rahat etsek. Her dakika altından geçiyoruz. Bu tehlikeyle yaşanır mı? Belediyenin bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Oy almaya gelince gelip istiyorlar, onu iyi alıyorlar ama hizmet yok. Zenginlere var da fakirlere hiç yok.”
 
Vatansever: “Belediye başkanının nasıl haberi olmaz?”
 
Şaban Vatansever: “Bize yazık değil mi? Biz bu baz istasyonuyla yaşamaya mecbur muyuz? Belediye başkanı bunu bilmiyor mu? Biz AK Parti’ye oyumuzu verdik. Ne olacak peki? Biz gidiyoruz bu konunun kendilerinin işi olmadığını söylüyorlar. Peki bu kimin işi? Belediye başkanının nasıl haberi olmaz? O zaman herkes evinin çatısına baz istasyonu yerleştirsin, herkes para alsın. Böyle şey olur mu? Ne olacak bizim halimiz? Yarın öbür gün çoluğumuz, çocuğumuz hepimiz kanser olacağız. Kim ilgilenecek bizimle? Parti ilgilenmiyor, belediye ilgilenmiyor, kim ilgilenecek? Biz nereye gidelim? Ankara’ya mı gidelim? Kaldırılması ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız.”
 
Söker: “Bunun zararını tüm dünya biliyor”
 
Sema Söker: “Bize zarar verilmesini istemiyoruz. Kim ister ki? Kaldırılması için gereken her şeyi yapacağız. Baz istasyonlarının çevreye ve insana verdiği zarar tüm dünya tarafından biliniyor. Çevredeki apartmanlarda birçok bebek ve çocuk var. Mahallemizde bulunan çocuk sayısına da özellikle dikkat çekiyorum. Bu baz istasyonu buradan kaldırılmalı.”
 
Dilsiz: “Baca gibi yaptıkları için baz istasyonu olduğunu anlamadık”
 
Zeynep Dilsiz: “Zararlı olduğu için tabiî ki istemiyoruz. Bu baz istasyonunun kira karşılığı apartmanına yerleştirilmesine izin veren arkadaşın, böyle bir kararı tek başına almaması gerekiyordu. Apartmanda oturan kiracılara ve biz komşularına da sorması gerekiyordu. Ama kendisi burada oturmadığı için, çevrede yaşayan insanların da zarar görebileceğini umursamadı. Bizimde baz istasyonu yerleştirildikten sonra haberimiz oldu. Onu baca gibi sardıkları için ilk başta bizde ne olduğunu anlamadık. Mahalle içinde kurulması yanlış bir şey. Biz yaşımıza aldık ama çocuklarımızı ve torunlarımızı düşünüyoruz. Onların zarar görmesini hiçbirimiz istemeyiz.
 
Alp: “Bize yarayacak şeyler yapsınlar”
 
Meryem Alp: “Senelerdir burada oturuyorum. Bilmesem de zararlarını televizyonlardan izliyorum. Ben burada çalışırlarken de adamlara sordum. Baz istasyonlarının zararı yok dediler. Ben büyümüşüm, ihtiyarlamışım ama burada çoluk çocuk yetişiyor. Onlara yazık günah değil mi? İstemiyorum. Kaldırsınlar, atsınlar bu zararlı şeyleri buradan. Nereye götürürse götürsün, boş yerlere götürsün koysun. Baz istasyonu yerine, bize yararlı olacak şeyler kursunlar buraya.”
 
Aydın: “Çocuklarımızın geleceğinden şüpheliyiz”
 
Recep Aydın: “7–8 ay önce trafonun üzerine kurulan baz istasyonları ile ilgili mahalle sakinleriyle birlikte, belediye başkanımızla görüşmüştük. Fakat bu güne kadar herhangi bir gelişme olmadı. Buraya konulan yani baz istasyonuna konulan Türkcell GSM şirketinin baz istasyonuydu. Bundan cesaret alan diğer iki GSM şirketi, Vadofone ve Avea da komşumuz olan bakkalın üzerine baz istasyonunu yerleştirdiler. Mahalle bundan çok rahatsız. Çocuklarımızın geleceğinden şüpheliyiz. Herkesin evinde artık bilgisayar var. Açıp baksınlar baz istasyonunun zararlarını görsünler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol